Alegerea unui noroc bun pentru tine

Singurul lucru care ne poate ajuta este auto-anularea în faţa grupului, profesorului şi Creatorului. Aceasta presupune conectarea la mediul înconjurător şi absorbţia de la el a cât mai mult omeneşte posibil.

Istoria ne prezintă multe astfel de exemple. De exemplu, una dintre ele este Iosua Bin Nun care merită să devină succesorul lui Moise. Este forţa noastră interna cea care conduce o persoană la etapa finală de corecţie, cu dragoste aducându-l pe el sau ea mai aproape de corecţia finala (Gmar Tikkun), după ce forta lui Moise a făcut partea sa.

Aceasta este cea mai solemna treaptă de a primi, în scopul de a darui! Şi cum a făcut Iosua s-o merite? El o merită, ajutându-l pe Moise în timp ce acesta din urmă a invatat oamenii: El a curatat camera şi „a îndreptat bancile.”

Cu alte cuvinte, el a despicat acţiunile profesorului său şi a vrut să fie partea lui inseperabila, primind astfel înţelepciunea lui Moise „. El a fost cel care a meritat, nu studenţii care au studiat. El nici macar nu a studiat, dar a primit mai degrabă spiritualitatea „Peh El Peh” („din gură în gură,” prin ecranul comun), prin care a aderat la profesorul său.

Si cei care au studiat, de asemenea, au primit, fiecare, dupa gradul lor (au fost Kabbalisti mari, de asemenea), dar nu la fel de solemni ca Iosua Bin Nun. Ei nu au fost conştienţi de un astfel de principiu? Au fost, dar nu l-au putut aplica.

Totul depindea de cât de puternic încearcă o persoană să se anuleze înaintea profesorului şi a grupului. Aş adăuga, de asemenea, că un „bun noroc”, juca un rol în aceasta. Acestea sunt setări suplimentare ce ne dau o mana de ajutor, de care nu suntem conştienţi, coboară de Sus, “picurand”” descendent („noroc” sau „Mazal,” din cuvântul ebraic „Nozel” sau „un firicel, picatura”) . Este puternic determinat de rădăcina sufletului tau, de predestinarea sa.

Dar nu are nici un rost sa discutam despre ceea ce nu este pentru noi. Trebuie să facem ceea ce este pentru noi, care este auto-anularea.

Este descris peste tot şi nu este noutate pentru nimeni. Ce facem dacă nu reusim? Ştiu din propria mea experienţă cât de greu este de realizat. De obicei, o persoană se împiedică de obstacolele cele mai simple: Pare atât de uşor de depăşit şi totuşi, nu poate. Ea chiar înţelege că este benefic în toate privinţele, chiar şi corporal, dar ceva în interiorul ei o împiedică să facă acest lucru.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 1/3/2011, „Intelepciunea Cabalei şi Filosofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: