Am avut deja prima dorinta spirituala!

Intrebare: De ce, dupa fiecare Conventie unde experimentam o mare ascensiune si inspiratie, urmeaza intotdeauna o cadere?

Raspuns: Acesta este un proces spiritual. In timpul Conventiei primim un mare Kli (vas spiritual) si ne conectam la o dorinta mare, noua. Totusi, daca nu adaugam nimic la aceasta noua dorinta, dupa aceea ne simtim goi.

In timpul Conventiei ma conectez la dorintele a mii de oameni si simt ca suntem un singur om cu o singura inima. Simt garantia reciproca, ca si cum m-am pierdut si dizolvat in ei. Ma pun pe mine in mainile lor! Chiar daca acest sentiment apare doar pentru cateva momente si inconstient, el, totusi se intampla. Astfel, pentru prima data sunt deja conectat cu altii si descopar o dorinta spirituala, un Kli,  pe care nu l-am avut inainte.

Inainte am avut numai dorinte materiale pe care doream sa le umplu in mod egoist. Acesta se numeste nivelul animal al dorintei. Totusi, acum, fara ca macar sa stiu cum s-a intamplat, m-am alaturat la ceva foarte mare. Aceasta conexiune este o lipsa de spiritualitate sau daruire. Este o dorinta spirituala care nu a fost prezenta in mine, inainte.

Acum trebuie sa lucrez cu ea. Totusi, in loc de asta eu o parasesc, dorindu-mi sa ma intorc la dorintele mele obisnuite, vechi si sa astept implinirea lor obisnuita, egoista, din nou. Dar ce se intampla cu dorinta mea noua spirituala? In comparatie cu dorintele materiale, aceasta imensa dorinta spirituala ramane goala!

De aceea imi pierd gustul pentru viata si nu inteleg cum ma mai pot implini. Vinul si carnea obisnuite nu imi mai aduc placerea ca inainte. De aceea, in lumina Conventiei care va veni in Noiembrie, unde vom revela o si mai mare, mai puternica dorinta spirituala, trebuie sa ne pregatim raspunsul corect la ea acum, din timp.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 16.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: