Analizind Startul dupa ce ai ajuns al Linia de Sosire

In fiecare ora a zilei, trebuie sa ma simt guvernat de o ordine perfecta, nesfirsita, ca si cum aceasta deja mi-a fost revelata. Daca fac asta, cabalistii ma imputernicesc sa petrec jumatate ora zilnic analizindu-ma si examinindu-ma, la inceputul fiecarei saptamini.

In mod ideal, daca ma organizez in mod constant sa ma mentin „deasupra motivului”, atunci trebuie sa examinez punctul meu de inceput „in interiorul motivului”. De aceea, reinoiesc munca mea si o fac din ce in ce mai folositoare.

De exemplu, am reusit in munca cu un anumit Reshimo (gena informationala). Acum, am oportunitatea de a cobori si de a examina ce Reshimo a fost si sa recapitulez munca mea mai tirziu. Fac acest lucru din nou si din nou, pina cind din Hesed, ating in final Malchut, Simbata.

Lucrind in HGT (Hesed, Gevurah, Tifferet), creez cele trei linii. In NHY (Netzah, Hod, Yesod), construiesc vointa de a ma bucura unde Yesod devine suma (Σ) tuturor zilelor.

Masor fiecare dintre aceste zile cu o dorinta si mai exaltata, cu o calitate mai buna a Aviut (grosime), dar, in total, ele constituie cele Zece Sefirot. „Capul” lor, HBD (Hochma, Bina, Daat), il obtinem mai tirziu.

Pe scala creatiei, noi vorbim despre al saselea „mileniu”, al corectiilor, ce este urmat de al saptelea mileniu, de odihna. Acest proces este divizat in parti corespunzatoare, si fiecare dintre ele este similara cu intregul.
Din prima parte a Laectiei zilnice de Cabala 1/3/2011, “Acela care nu a trudit in seara de Shabbat, ce va minca de Shabbat? ”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed