Anticipezi sosirea Luminii?

Studiul intelepciunii Cabala este fondat pe Segula, insemnand atragerea Luminii care Reformeaza. Intreaga Torah, metoda corectiei este destinata pentru asta. De aceea se spune: „Am creat inclinatia inspre diavol si am creat Torah ca si condiment”.

Torah este privita ca si condiment cu un motiv. Niciodata nu inlocuieste dorinta ci o „condimenteaza” cu intentia de a o pregati pentru consum. In acelasi mod o farfurie este condimentata, altfel nu ar fi comestibila. O usoara condimentare o finiseaza.

De aceea, indiferent de ce text studiem, intentia nu trebuie sa se schimbe. Cabalistii au scris cartile in timp ce erau spiritual conectati. Totusi, nu am intrat in lumea spirituala inca si nu putem folosi instructiunile lor ca un ghid pentru  realitatea Superioara. In acest stadiu, in timp ce citim, asteptam sa speram, sa anticipam un „miracol”. Imi las ochii deschisi ca sa pot vedea ce citesc.

Se va intampla doar daca aspiratia mea este corecta. Totul depinde de ce cer de la studiu si cat de mult asteptarile mele se potrivesc fortei care sta in textele Cabaliste. Va raspunde doar daca continui sa o doresc si sa vreau sa vina si sa imi lase proprietatea de a darui. Atunci, ma voi ridica deasupra egoismului meu si voi experimenta adevarata apropiere cu alte suflete, impreuna cu care il vom revela pe Creator.

O astfel de intentie este intr-adevardorita in realizarea metodei. De aceea, o utilizez cum a fost prescrisa, in ceea ce priveste sudiul Torei. De fapt, anticipez sosires Luminii care Reformeaza ca si un cocos care se pregateste sa intampine zorile. Daca totusi astept recompense egoiste, o sa ma aseman unui liliac care nu are nevoie de lumina deloc.

Aceasta munca nu trebuie dispretuita totusi. Nu este de dorit , desigur, dar totusi conduce inspre scop, doar ca prin intuneric, facand o ocolire prin jungla de probleme, pana cand dupa numeroase reincarnari pesoana ajunge la intrebarea despre scop.

De aceea intunericul care radiaza dinspre Torah ajuta putin de asemenea. Baal HaSulam scrie ca nu intodeauna mergem inainte cu intentia corecta si cateodata ne purtam ca si liliecii.
Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 12/2/10, The Zohar, Introduction, Article “The Buds”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: