Arvut nu este pentru cei slabi

In lumea noastra, umanitatea avanseaza de la nivelul animal (natural, uman) la nivelul uman (spiritual, Adam sau similar Creatorului.) Asta, in afara de subzistenta , sex, familie, sanatate, faima, cunoastere, dorinta pentru spiritualitate, dorinta de a atinge scopul vietii si sursa sa, se trezeste in sistemul colectiv de suflete, in oameni.

Aceasta dorinta se trezeste in etape, pas cu pas, deoarece sufletul colectiv consta din diverse parti : Rosh (capul), Toch (corpul), Sof (sfarsitul), cele trei linii, HBD (Hochma, Bina, Da’at), HGT (Hesed, Gevura, Tifferet), NHY(Netzah, Hod, Yesod), 10 Sefirot, GE(Galgata ve Eynaim), AHP(Awzen, Hotem, Peh) si asa mai departe. Desigur, nu toate partile sunt la fel. Exista diferente in Aviut-ul lor (slaba sau puternica lor dorinta de a primi) : Shoresh(0), Aleph (1), Bet (2) Gimel (3) si Dalet (4). Exista de altfel diferente in cum lucreaza cu dorinta de a primi: fara ecran , cu ecran, inainte de spargere dupa ea.

Dupa spargere, dorintele cad de la nivelul de daruire la cel de receptie, se combina intre ele si ne trezim la corectie gradual din suflete cu o dorinta mai slaba, la suflete cu o dorinta mai puternica. Sufletele cu o dorinta relativ mica de a primi au inceput sa se trezeasca la fel de repede ca  in timpurile din Babylon.

Apoi, pentru prima data, o trezire a maselor s-a produs; cei care au recunoscut in ei dorinta de a atinge spiritualitatea sunt priviti ca „Isra-El„(cel care aspira spre Creator). Abraham i-a adunat si a organizat primul grup. I-a invatat calitatea sa, „Hesed„ (Mila).

Dar dorinta lor a fost slaba si deci sistemul de corectie, Torah, metoda de atragere a Luminii Superioare care Reformeaza , nu a fost necesara. Competitia dintre ei a fost suficienta pentru a atrage Lumina care Reformeaza, fara a se folosi de ajutorul intregului sistem de conectari dintre noi care este numita „Torah„.

Cu siguranta, toate corectiile sunt facute doar cu ajutorul Luminii, dar slabul Aviut pe care „stramosii„ l-au avut in perioada de timp dintre vechiul Babylon si Egipt le-a permis sa reveleze spiritualitatea si sa se corecteze natural. Dar dupa „Egipt „ sufletele au capatat un mai mare grad de egoism, dorinta de a primi si au deveniti separate de o ura atat de mare cat Muntele Sinai. Pe de o parte se urau intre ei, dar pe de alta parte au ajus la recunoasterea raului, au urat exilul lor din spiritualitate si au dorit sa se intoarca inapoi.

Cheia este forta dorintei lor , revelarea egoismului. Pentru a contracara egoismul in timpul exodului din Egipt, sufletele trebuie sa se conecteze cu forta vazuta ca „sase mii de suflete„. Si doar cand sunt inflacarati sa se uneasca in acest fel, acceptand rolul lui Arvut (garantia reciproca), Lumina care ii aduce inapoi la sursa, Creatorul, li se dezvaluie. Asta inseamna „primirea Torei„.

Din partea a4a Lectia zilnica de Cabala10/11/10, “Dragostea fata de Creator si dragostea fata de fiintele create”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: