Arvut: Nu vise placute, ci adevarul vietii

La o parte din grupurile noastre este greu sa lege INTELEPCIUNEA CABALEI cu ARVUT-ul. Oamenii care au ajuns sa invete Cabala, de fapt nu vor sa invete Arvut, cu atit mai mult sa particile la propaganda mesajului de garantie (Arvut) publicului larg.

Adevarul este ca ii inteleg. Eu insumi am ajuns la Rabash la virsta de 33 de ani  fiind, prin educatia si natura mea, un om de stiinta. Pina cind am emigrat in Israel, de la 6 ani si pina la 28 am invatat si am citit tot timpul carti stiintifice. Iar asta a venit din lipsa de a descoperi Creatorul, forta care conduce totul.

Si la Rabash am auzit „sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”. In Rusia acest principiu a fost denaturat in favoarea elitei si mi-a fost foarte neplacut sa aud asta. Pentru ca in spatele cuvintelor despre iubire se ascundeau cei mai mari excroci si hoti care s-au comportat exact invers si au profitat de toti pentru propriul scop. A fost foarte greu sa ma obisnuiesc cu gindul ca acest principiu este baza intelepciuni cabalei. Pentru ca ea trebuie sa vorbeasca despre secretele crearii si deodata vorbeste din nou despre ceva vechi ?

Pina am inceput sa invat despre sistemul intern:  se pare ca dorinta de a primi- sparta s-a transformat in egoism si ca sa ne intoarcem la o lume fara sfirsit (olam ein sof), trebuie sa ne corectam ego-ul. Asta inseamna  sa intram si  sa apropiem inauntru tot ce ni se pare departat,sa transformam in iubire ceea ce urim.Fara sa tinem seama de dorinta noastra de acum, fara sa tinem seama de orgoliu,de pofte , de onoare, trebuie sa calci in piciore toate acestea, sa-ti respingi ego-ul, sa te apropii de oamenii pe care ii urasti – numai asa urci treptele scarii spirituale…

Numai dupa ce am inteles drumul, s-a oprit zguduirea interioara la auzirea cuvintului iubire. Mi-au trebuit doi trei ani si nu a fost de loc usor, gindindu-ma la repulsia pe care am simtit-o la inceput. Dar m-a ajutat munca, studiul sistemului si legile sale – asa cum un doctor se uita la o radiografie si o intelege. Atunci am inteles care este sursa cuvintelor, am inteles ca nu este nici o legatura cu umanitatea sau cu solicitarea trairii in fraternitate.

Este vorba de sursa tuturor conflictelor noastre, ceea ce este esenta naturii si pe care neavind incotro trebuie sa o indeplinim. Asta e ceea ce m-a convins.

De aceea trebuie sa explicam tuturor prietenilor nostri din Israel si din strainatate , ca ei sa poata intelege-distribuirea pentru toti cei care vor sa invete intelepciunea cabalei si distribuirea mai larga a arvutului (garantia reciproca) in toata lumea – asta este tikunul (corectare). Si daca un mekubal putea inainte sa ajunga la tikun singur sau cu ajutorul profesorului, astazi asa ceva nu se poate.

Nu numai eu spun asta, Baal HaSulam a scris ca sintem obligati sa facem asta. De aceea nu poti ajunge la tikunul interior daca nu iti faci un grup care sa inceapa sa traiasca si sa inainteze in sensul adevarat. Tu trebuie sa fii legat de toata lumea si cu toata puterea sa raspindesti si diseminezi tot ce stii despre  natura problemelor curente si caile de solutionare. In afara de asta, la inceput trebuie facuta diseminare in Israel, care trebuie sa devina sursa metodei pentru intreaga lume.

Si asa se construiesc cercuri de jur imprejurul grupului, in jurul grupului israelian si de jur imprejur in toata lumea. Daca nu se ia in considerare tot acest sistem, nu vei reusii, nu vei invita si nu vei atrage „hamaor mahzir lemotav„(lumina reparatoare).

Trebuie in anumita masura sa cuprinzi totul. Asta provine din „shvirat hachelim„(spargerea vaselor) si corectarea necesara pe toate treptele scarii din aceasta perioada asa cum scrie Baal HaSulam. Cei ce nu vor sa faca acest lucru, pur si simplu nu vor sa auda ceea ce a spus profesorul noatru spiritual.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: