Asamblarea magica a constructiei sufletului

Noi existăm ca părţi ale unui sistem, asemanator cu elementele unui sistem electronic. Prin urmare, tot ceea ce se întâmplă cu noi se conformeaza doar modului în care întregul sistem ajunge la sfârşitul corecţiei.

Se spune: „Cei alungati nu vor fi întorsi de la Mine” si „Totul va reveni la rădăcină.” Toti se vor întoarce la rădăcina lor, iar împreună cu toţii revenim la radacinile noastre generale. Dar vrem să scurtam drumul, sa atingem scopul prin accelerarea timpului (Achishena), aici şi acum, repede, să înţelegem şi să simtim ceea ce facem cat mai mult posibil, în scopul de a efectua aceste acţiuni de daruire in mod constient , cu înţelegere şi nu sa avansam pe drumul suferinţei (Beito, sau la timpul sau).

Există două probleme. Pe de o parte, trebuie să fiu de acord sa efectuez acţiuni de daruire. Pe de altă parte, trebuie să înţeleg că ar trebui să calculez şi să pregătesc aceste acţiuni altruiste. Aceste două tipuri de munca sunt numite „munca în minte” şi „munca în inimă” şi ambele sunt opuse naturii.

Prin urmare, facem tot posibilul pentru a organiza sistemul corect intre noi, ca şi cum suntem uniti, ca şi cum ne iubim unul pe altul, ca şi cum ne completam unul pe altul, ca şi cum suntem rotile dintate dintr-un sistem general, şi ca şi cum ne unim cu Creatorul, în scopul de a-i aduce multumire Lui, şi cu toată omenirea, în scopul de a o corecta şi de a o aduce la aceeaşi acţiune.

Toate acestea sunt „ca şi cum.” Noi facem totul ca si cum ne-am juca, ca un copil mic, care, după ce a pus piesele de constructie împreună, brusc descoperă că aceasta este încă o jucărie. El a crezut că va construi un tractor, s-a straduit, l-a asamblat, si apoi descoperă că nu este real, ci este facut din plastic si nu se misca deloc.

Dar, în munca noastră spirituală, momentul în care construim acest „demo”, acest „contrafăcut”, ştiind că este un joc, dar construindu-l în mod corect, în conformitate cu cerinţele cabalistilor, Lumina care corecteaza ne influenţează imediat şi o face reală.

Este un întreg truc. Trebuie doar să înţelegem că in acest mod funcţionează. Incercam să punem piesele împreună, în iubire, daruire, unitate, conexiune, prin credinţă deasupra raţiunii- nu are nici o importanta cum o numim la nivelul nostru. În mod clar, totul este fals. Dar încercam să punem aceste piese ale constructiei împreună, iar în funcţie de eforturile noastre, Lumina actioneaza şi o transformă în imaginea reală.
Din Convenţia de la Arava 25/02/12, Lecţia 7

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: