Ascensorul spiritual

Cum lucreaza un “ascensor spiritual”? Este ca o incredibila scara rulanta spirituala, unde suntem toti conectati in asa fel incat toata lumea poate ajuta fiecaruia sa urce. Fiecare persoana are jumatatea lui superioara in interiorul Nivelului Superior si jumatatea sa inferioara in interiorul nivelului inferior.

Prin urmare, fiecare dintre noi este intotdeauna conectat la Nivelul Superior, pentru ca partea spirituala superioara a sa, Partzuf (Galgalta ve Einaim) intra in partea inferioara (AHP), din Gradul Superior.

Cu toate acestea, persoana simte AHP din Gradul Superior ca si intuneric, pentru ca Gradul Superior este mult mai daruitor. Un grad mai mare de daruirere este resimtit ca intuneric, pentru ca nu-l vrem. Cu toate acestea, daca persoana va birui egoismul sau si se face el insusi “mic”, utilizand numai Galgalta ve Einaim, doar Kelim-Vase de daruire, si daca doreste sa se conecteze la Nivelul Superior, indiferent de ceea ce se intampla la acest nivel, atunci el isi anuleaza ego-ul sau, AHP, dorinta egoista. Daca persoana nu vrea sa simta egoismul, ca si cum acesta nu ar exista, atunci el se conecteaza la Cel Superior, ei devenind un intreg. Galgalta ve Einaim (Keter si Hochma) a lui, precum si AHP al Celui Superior (Bina, Zeir Anpin, si Malchut), formeaza impreuna un Partzuf intreg, cu zece Sfirot complete (Gadlut de Min HaAlef).

Cel Superior, la randul sau, are acelasi tip de legatura cu urmatorul Superior, in legatura cu el. In acest fel noi toti suntem uniti si functionam ca un organism comun. Suntem toti conectati ca un lant in care fiecare za este prinsa in interiorul celeilalte si impart o parte comuna. Singura diferenta dintre un lant obisnuit si noi este ca nu exista nicio parte libera in tot interiorul lantului sufletelor noastre – partea mea de sus este intotdeauna legata de Gradul Superior, si partea mea de jos este conectata la gradul inferior. Nu este nimic liber, in mine, care sa nu fie legat de o parte sau alta. Eu sunt intotdeauna complet conectat la toata lumea; de fapt, aceasta este intreaga mea esenta.

Salvarea noastra consta in a deveni constienti de aceasta conexiune. Acesta este motivul, oricarei stari ale mele, indiferent daca ma simt bine sau rau, eu trebuie sa ma intorc mereu catre oamenii de langa mine pentru ajutor. Ei sunt cei care aspira la acelasi scop ca mine. Daca ma unesc cu ei voi fi capabil sa absoarb toata energia pe care ei o au. Am tot ce am nevoie pentru a face acest lucru pentru ca eu sunt conectat la ei; trebuie doar sa trezesc aceasta conexiune.

Daca o persoana se afla intr-o stare in care nu intelege sau nu simte nimic, este indiferent si experimenteaza intunericul si este intr-o dispozitie proasta, aceasta inseamna ca nu este destul de activ. Totul depinde de el pentru ca tot ce are nevoie a fost deja pregatit pentru el.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed