Ascunderea de dragul salvarii

In realitate, nu exista nicio diferenta intre Creator si grup; exista numai in egoul nostru. Numai un element este ascuns de mine: sursa placerii. De aceea vad grupul, in loc sa-L vad pe Creator.

Asta este facut, totusi, pentru salvarea mea proprie, astfel incat sa dezvolt o relatie altruista cu ei si sa nu fiu corupt de placerea pe care ei mi-ar furniza-o! Deci, placerea si satisfactia care exista in grup  este ascunsa de mine, si eu sunt capabil sa construiesc relatiile cu ei prin actiunea mea libera si independenta.

Daca Creatorul se reveleaza pe Sine, si iubirea Lui pentru mine, atunci ma va obliga in totul si va anihila posibilitatea de-ami folosi liberul arbitru. Dar in ascunderea Creatorului, eu ramant total independent: Daca ma simt ca fiind apropiat de grup, ma misc mai aproape, daca nu – ma indepartez, nu pot gandi la fel ce anume vreau de la ei. Ascunderea este o mare favoare din partea Creatorului; El face aste pentru propriul nostru bine, pentru a ne permite sa ne construim.

Ascunderea ma face sa raman neutru si aduna caracterul meu individual si valorile. Mi se pare doar, ca sunt inconjurat de un grup de straini. De fapt este propriul meu suflet, Kli-ul meu spiritual.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 1.09.10, Ce este Zi si Noapte, in munca?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: