Asta nu este ceea ce ea a cerut

Este un program special în Lumina superioară ce acţionează asupra dorinţei de a plăcere creată ca simplu material de început, complet fără viaţă, precum plastilina sau lutul. Procesul de dezvoltare prin cele patru faze şi forţa ce asigură această dezvoltare sunt încorporate în interiorul luminii.

Adică, Lumina creează dorinţa “din absenţă.” Lumina conţine totul. Este forţa de a dărui, care dezvoltă dorința de a primi plăcere datorită abilităţilor ei de a-i da mai mult şi mai mult, atât în calitate cât şi în cantitate.

Lumina ce afectează dorinţa a creat nevoi în aceasta tot timpul. Faza a doua (Bet) devine separată de faza 1 (Aleph) tocmai pentru că simte o lipsă. După ce o umple Lumina, un vid se deschide brusc în ea, şi înţelege că această împlinire nu-i aduce nimic.

Se gândeşte: “ce s-a întâmplat? Eram inundată cu lumina Hochma (Înţelepciune), dar, simt eu împlinire? Nu, mă simt coplet goală.” “Dar nu eşti tu plină de lumina Hochma?” “Nu, nu o simt.”

Faza Aleph pare să spună: “Ce fel de împlinire este aceasta? Aceasta nu este împlinire ci goliciune! Vreau altceva. Vreau să fiu umplută cu Lumina Hassadim (Milă). Tu mi-ai adus un cadou pe care Tu l-ai dorit, dar eu vreau ceva complet diferit. Aceasta nu este ceea ce am cerut. (Mulţi, poate, au auzit acestea de la nevestele lor.)

În esenţă, Lumina care umple creatura, o goleşte pe aceasta pentru un nivel mai înalt. Lumina satisface dorinţa la nivelul 1, dar din cauza ei, dorinţa simte goliciunea. Numai lumina poate face asemenea trucuri. Aş fi vrut ca noi să fi învăţat astfel de metode pentru a creşte copiii.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Canala 5/30/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: