Astăzi părăsim Egiptul

Este spus că în fiecare zi omul trebuie să se vadă pe sine ca şi cum ar fi ieşit din Egipt, ceea ce înseamnă că el ar trebui să caute înclinaţia rea din interiorul lui pentru a avea nevoie de Tora, Lumina care Reformează. Dacă omul ajunge la această stare, din acel moment el începe să trăiască – intră pe drumul drept.

Dacă el nu simte nevoia de a se corecta, dacă nu simte dorinţa ruptă în interiorul lui (egoul, Faraonul, vasele care au fost luate din Egipt, din starea în care el a descoperit înclinaţia lui rea faţă de conexiunea cu ceilalţi), atunci el nu are nimic cu ce să vină la Muntele Sinai, fiindcă acolo vii numai să te conectezi.

Dacă noi suntem gata pentru asta, primim Tora, Lumina Reformatoare, care realizează conexiunea. Referitor la asta, este spus: „sunteţi toţi aici azi…” Dar dacă acest lucru nu există, nu este niciun punct de la care totul să înceapă.

Aşa că la început este munca simplă pe care o putem face în poziţia noastră. Este această lume corporală care ne permite să începem să muncim pentru că noi putem face lucruri chiar şi fără intenţia corectă. Pentru asta mă conectez cu ceilalţi, deşi nu am nicio dorinţă să fac asta, sau încerc să obţin ţeluri egoiste sperând să câştig ceva din asta.

De aceea am fost aduşi în această lume corporală, şi de aici începem să urcăm. Încercăm să jucăm starea spirituală cât mai natural de fiecare dată şi astfel, atragem Lumina Reformatoare asupra noastră. Lumea spirituală este în ascundere, şi dacă aspirăm către ea, este de ajunspentru a atrage Lumina de acolo.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/26/2011 „Scrierile lui Rabaş”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: