Atingând fundul

Baal HaSulam, ”O poruncă”: Esența profeticului succes este de a extinde Lumina superioară către cei care locuiesc jos. Cel care o duce cel mai jos are cel mai mult succes.

Asta este foarte important pentru că corecția este făcută de la ușor la cel mai dificil. Straturile de lumină ale vaselor sparte sunt deja corectate de generațiile anterioare, în timp ce în generația noastră începem să corectăm cel mai de jos strat, cel de care aparținem, cel mai ”gros” și rău.

Dorința generală este împărțită în cinci nivele (0-4) de Aviut, sau ”grosime”, adâncime a dorinței. În desen, ele sunt marcate pe axa timpului, așa cum facem corecția noastră, de la ușor la dificil, cum am spus mai înainte. Principiul”descinderii generațiilor” apare din asta: Fiecare generație este mai rea decât cea anterioară, în termenii egoului ei. Ca rezultat, avansăm de la Reshimot cele mai ușoare la cele mai dificile.

Astăzi am ajuns la stadiul final al generației lui Mashiach (Messia): corectarea ultimului strat al dorinței de a primi. Lumea este scufundată în ego, oamenii sunt incapabili să se considere unul pe altul, se distanțează unul de altul: bărbat de bărbat, bărbat de femeie, copii de părinți. Țările, națiunile – totul se destramă, se dezintegrează.

Deci, este spus : ”Esența succesului profetic este de a extinde Lumina superioară către cei care locuiesc jos. Cel care o duce este cel mai de succes.” Deci ar trebui să ”coborâm” către mase, nu numai către aceia care duc o viață bună ci și către oamenii care au cele mai rele atribute și cea mai mare rezistență. Încercăm să ajungem la toată lumea și să le transmitem mesajul nostru către ei, luând desigur în calcul circumstanțele fiecărui loc.

Succesul nostru depinde de asta. Se măsoară numai prin cât de adânc putem să ne adâncim. Baal HaSulam a scris despre asta în ”Introducere la Cartea Zohar”, paragraful 63: ”Astfel, în generația noastră, cu toate că esența sufletului este cea mai rea, lucru pentru care nu au putut fi selectați pentru Kedusa încă, ei sunt cei care completează Partzuf-ul lumii și Partzuf-ul sufletelor cu respect la Kelim, iar munca se completează numai prin ele.”

Din pregătire pentru Lecția zilnică de Cabala 4/11/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: