Atingerea numelor Creatorului

Malchut, creatia, nu poate atinge Keter, pe insusi Creatorul. El este revelat creatiei in toate celelalte Sfirot,care separa Creatorul de Malchut. Ca raspuns, Malchut atinge similaritatea cu El in Lumina Reflectata in toate Sfirot. Aceste forme ale Malchut sunt numite atingeri ale numelor Creatorului.

Tot ce se intampla si tot ce simtim sunt manifestari ale Creatorlui care doreste sa se arate nou in aceasta forma. In jurul meu vad natura neanimata, natura vegetativa si animalele: cele materiale si cele spirituale. Toate acestea sunt forme ale Luminii, care sunt revelate astfel in dorintele mele, in Malchut; acestea sunt formele Creatorului in mine. Aceste forme pot fi o reflexie directa in mine, care nu cer similaritatea mea cu El. Cu toate acestea, aceste forme reflectate nu sunt adevarate, din aceasta cauza lumea noastra este atat de limitata si imaginara.

Cu toate acestea, cand voi incepe sa iau forme care ii corespund Lui, ele se vor numi numele Creatorului in mine, din moment ce ele sunt similare cu daruirea Lui. Cu toate acestea, aceasta nu este daruirea lui ci a mea. Daca creez o forma in mine care este similara cu daruirea Lui, iar daruirea Lui o imbraca, atunci daruirea noastra se numeste nivelul meu spiritual, adeziunea noastra, sau atingerea Creatorului.

Pe drumul meu in sus trec prin multe astfel de nume sau imagini ale Creatorului. Toate succesele mele sunt numele Creatorului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed