Atitudinea corectă faţă de cărţile sacre

Când citeşte un articol cabalistic, o persoană trebuie să se deprindă cu perceperea lui într-un mod corect. Nici un cuvânt din înţelepciunea Cabala nu vorbeste despre lumea noastră. Nu existăm în această lume. Este o lume imaginară; nu este luată în considerare deloc şi nu se potriveşte în sistemul întreg al lumilor. Pur şi simplu nu există!

Din acest motiv, Cabala nu vorbeşte despre această lume, corpul fizic al omului, sau anumite locuri geografice: pământul Israelului, deşertul Sinai, Egipt sau Babilon. Se ocupă numai de stările interioare prin care trece o persoană în aspiraţia sa de a ajunge la corectare, scopul creaţiei.

Dacă o persoană are punctul din inimă şi se  orientează către scopul creaţiei, pe calea către scopul său, el începe să experimenteze diferite stări. Înţelepciunea Cabalei şi toate cărţile cabaliste – Tora, Talmudul, Studiul celor 10 Sefirot, Mishna, şi tot aşa, descriu aceste stări, aceste niveluri în particular. Toate cărţile spirituale, „sacre”, vorbesc exclusiv despre sanctitate, adică la a atinge propietatea de a dărui, adică sfinţenia.

De aceea, în timpul citirii acestor articole, trebuie să ne desprindem complet de toate tablourile şi imaginile materiale familiare şi să ne imaginăm numai nivele spirituale, adică nivele de apropiere sau depărtare de proprietatea de a dărui. Ele vorbesc numai despre aceasta. Aceste cărţi descriu numai dorinţa creată de Creator, starea ei în fiecare dintre noi, şi experienţa noastră pe această cale, când, din starea noastră curentă, începem să aspirăm către propietatea de a dărui, iubirea de altul, ce este denumită sanctitate.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala din  4/24/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: