Atunci cand Creatorul depune marturie

Forta credintei este iluminarea care se extinde de Sus si este privita ca marturia Creatorului, asa cum este scris: Creatorul va depune marturie ca el (omul) nu se va mai intoarce la egoism. Prin ce confirma Creatorul? El confirma prin proprietatea Sa, Lumina simpla. Totusi, prin extinderea catre noi prin sistemul lumilor, Lumina simpla se formeaza in iluminarea a trei linii si straluceste catre noi din linia mijlocie.

Aceasta imi da mie oportunitatea de a realiza raul meu (prin compararea binelui – linia de dreapta, cu raul – linia de stanga), de a efectua analiza adevar/fals peste amar/dulce, de a urca in daruire (care se numeste credinta deasupra ratiunii), deasupra vointei de a primi, si de a ma construi in linia mijlocie urmand exemplul Luminii (proprietatea Creatorului, din linia mijlocie, martuia Sa) care se extinde in mine.

Vad acele modele pe care mi le ofera Creatorul, primesc forte de la El si ma construiesc pe mine insumi in similaritate cu El. Dar toate acestea sunt posibile in timp ce Creatorul ma ilumineaza, eu neavand puterea credintei de unul singur. Aceasta se numeste marturia (testimoniul) Creatorului.

Din lectia despre articolele lui Rabash, 17.09.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed