Benefiicile apartenentei la grup

Cand o persoana este demna de avansare spirituala in beneficiul sistemului comun de suflete, Lumina o indruma catre realizarea de sine. In acest fel, persoana este adusa catre grup, si trebuie sa creada ca grupul i-a fost data de Sus.

De aici incolo, persoana are libertatea de a alege cum sa se stabileasca intre prieteni. Acest lucru implica urmatoarele :

  1. Persoana isi abandoneaza egoismul. Lumina creste persoana, o ridica deasupra egoismului, si o intoarce la Sursa astfel incat se va incorpora pe sine in retea si va revela pe Creator acolo.

Trebuie sa intelegem ca si acum ne aflam in interconexiune. Insa, suntem incapabili sa simtim asta deoarece suntem la pamant. Ne lipseste puritatea si fina sensibilitatea de a vedea sistemul din care facem parte in acest moment.

Conform Zohar-ului , ochii nostrii sunt orientati in interior, si nu vedem realitatea asa cum este si nu intelegem unde suntem. Mai mult, dispretuim aceasta fina sensibilitate. O respingem si nu ne ingaduim sa devenim chiar si un pic mai senzitivi la conexiunea dintre noi. Totusi, aceasta este prezenta in noi. Trebuie doar sa fim atenti si sa privim, si o vom revela. Atunci, datorita acestei revelari, vom incepe sa primim Lumina care Reformeaza.

De fapt, catre noi nu vine Lumina, ci noi ne indreptam spre Lumina. Persoana se apropie din ce in ce mai mult de Lumina in masura in care se indreapta catre acest sistem de conectare dintre prieteni. Aceasta deoarece sistemul comun este constant si perfect, insa se manifesta gradat, pe masura senzitivitatii noastre catre Lumina. Lumina este constanta, si noi avem doar nevoie de dorintele indreptate catre ea.

  1. Grupul ingaduie unei persoane sa reziste mediului extern. Acum, el se poate extrage de sub puterea lumii inconjuratoare care influienteaza fiecare persoana prin dorintele gandurile si scopurile sale. Persoana intra in grup, devine parte din acesta, doreste sa se supuna lui, si primeste diferite ganduri, dorinte, si scopuri, prin care se debaraseaza de conditiile exterioare.
  2. Persoaa primeste puterea intregului grup, si acum el incepe sa reprezinte puterea sufletului sau comun. Desigur, aceasta ii da o si mai mare aspiratie catre Lumina decat aceea care la- adus in grup.

Prin acest puternic imuls catre Lumina si corectie, persoana evoca influienta Luminii asupra sa, si Lumina il indeparteaza de la intentia egoista, Lo Lishma (nu in numele Ei) catre intentia altruista, Lishma (in numele Ei).

Din partea 1 Lectia zilnica de Cabala 03.11.2010, Nevoia de dragostea prietenilor

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: