Blestemul unui înfumurat

Întrebare: De ce nu poate o persoană să adere la Cel de sus şi să vadă în El motivul pentru care se întâmplă toate acestea şi asftel să avanseze?

Răspuns: Asta se numeşte să fii prea inteligent pentru propriul tău bine. Există un blocaj în capul nostru care ne împiedică avansarea, prevenindu-ne să facem orice. Fiecare este sigur de faptul că înţelege şi că poate realiza totul cu mintea sa. Omul nu este capabil să anuleze motivul personal, eu-ul său.

Legea creşterii şi ascensiunii de la un nivel la altul necesită anularea nivelului anterior astfel încât să se poată obţină cel următor. Chiar şi plantele se dezvoltă la fel din sămânţă. Orice celulă care tranzitează de la o stare la alta, trece prin aceleaşi schimbări. Singura diferenţa este că noi avem nevoie să facem aceste schimbări în mod intenţionat, conştient, la cererea noastră!

În natură se întâmplă în mod automat, instinctiv. În acest fel creşte un embrion în pântec, ca şi un copil. Dacă vreau să obţin o profesie şi să învăţ ceva, ştiu că trebuie să îmi anulez mintea înaintea instructorului. Vreau ca el să îmi spună şi să îmi arate ce să fac şi eu repet după el.

Fac ceea ce face el, din nou şi din nou, până prind principiul, fundaţia interioară. Făcând acţiunea eu însumi de suficiente ori, înţeleg acum de ce merge aşa şi nu altfel. Atâta timp cât dorinţa mea egoistă sprijină asta, nu am nici o problemă să îmi anulez raţiunea pentru a învăţa.

Dar aici, dorinţa egoistă este împotriva anulării, de aceea nu pot învăţa nimic! Mă ţin de pământ la fel ca un măgar (Hamor – măgar este similar cu Homer – materie), refuzând să mă mişc, chiar şi sub ameninţarea morţii!

Şi ameninţări chiar sunt! Concluzionăm viaţa fără a obţine realizarea. Şi, într-adevăr, cu cât este o persoană mai deşteaptă, cu atât este mai problematic pentru ea.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 1/3/2011, “Înţelepciunea Cabala şi filozofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: