Brevetul Creatorului pentru Placerea Eterna

Intrebare: De ce nu ne putem uni sentimentele cu mintea?

Raspuns: Consistenta sentimentelor si mintii provine dintr-o radacina foarte inalta: Partzuf al Galgata, care a inceput sa isi creeze Partzuf interior al AB cand o discrepanta a aparut intre perceptia Luminii (Dalet de Itlabshut) si marimea ecranului (Ghimel de Aviut) – informatia nivelului 3/4-dalet/ghimel. Din acest moment, Luminile sunt mereu asezate in locurile gresite si exista o inconsistenta a Luminii (implinirii) si a ecranului (dorintei). Aceasta trezeste o senzatie de Lipsa in noi.

Spre exemplu, am obtinut implinirea celui de-al treilea nivel (Gimel de Aviut) si informatii despre al patrulea nivel al Luminii (Dalet de Itlabshut). Cu alte cuvinte, stiu ca poate sa fie mai mult decat am deja! Imi pot imagina implinirea care exista cu un nivel mai sus decat primesc deja. Asadar, apare o diferenta intre ce imi doresc si realitate – ce este si ce poate fi.

Asadar, se naste mintea, care se gandeste la cum pot obtine ceea ce nu am deja. Exista in mine, dar doar ca o potentiala posibilitate, nu este inca a mea. Sa presupunem ca nu am avut niciodata masina si tu te-ai oferit sa ma iei cu masina. Am fost impresionat iar acum simt diferenta dintre stadiile noastre. Aceasta activeaza imediat un instrument in mine numit “minte”. Cu alte cuvinte, mintea se trezeste intr-un loc in care simt o lipsa si imi doresc sa obtin ceea ce imi doresc.

Daca Lumina Inconjuratoare (Or Makif- Lumina din afara mea) nu ar fi fost plasata opus Luminii Directe (Or Iashar, Lumina din mine), atunci mintea nu s-ar dezvolta niciodata in mine. Din aceasta cauza intreaga noastra ascensiune se intampla mai presus de ura si lipsa, care mereu raman. Intregul “brevet” al Creatorului consta in faptul ca este imposibil sa indeplinesti o dorinta egoista. Va ramane gol – intregul Malchut al Infinutului, dar vom construi un nou lacas gol, mai presus de asta: spatiul daruintei.

Bucuria noastra va veni de la implinirea altora si de a ne bucura de bucuria lor. Chiar faptul ca dorinta de a primi ramane goala, si totusi ne construim daruirea mai presus de asta, ne permite sa ajungem la placerea eterna.

O dorinta goala ne va impinge constant catre daruire, si ma voi bucura de ea. Pentru a exemplifica asta, Rabash ne da exemplul unei regine care are sute de servitori, dar tot mai doreste sa isi hraneasca fiul singura pentru ca asta ii ofera placere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: