Bucuria este rezultatul faptelor bune

Odata ce punctul din inima se trezeste in oameni, intr-un fel sau altul ei ajung la Cabala. Cabala explica cum poti realiza acest punct la baza dorintei de bucurie, cum sa construiesti ecranul si intentia peste dorinta, si sa te bucuri la un alt nivel. Bucuria vine acum de la abilitatea mea de a darui si a ma identifica cu Forta Superioara primordiala care a creat dorinta, a plantat punctul cu ajutorul caruia ma pot ridica deasupra dorintei si sa ma unesc cu Forta Superioara.

Creatura, constand in dorinta si punctul in care tanjim dupa Creator, executa corectii si astfel dezvolta acest punct in asa o masura incat devine ecran. Deasupra acestui ecran, este in masura sa daruiasca Creatorului, Luminii, la fel cum Creatorul si lumina daruiesc creaturii si ii aduc bucurie.

Apoi, in aceasta stare, creatura vede ce este mai corect la momentul dat : sa fie goala sau plina cu dorinta. Starile ca experiente in cadrul dorintei trebuie intotdeauna sa furnizeze o adevarata baza de examinare fie ca traieste in daruire sau nu.

Ca sa se detaseze de ea insasi, creatura simte durere in dorinta de a se bucura, apoi sufera,dar peste durere exista in daruire si prin aceasta in bucurie. Si daca atinge o stare in care se poate bucura in dorinta sa in timp ce este plin – nu pentru el (deoarece aceasta are loc dupa toate restrictiile si plecarea Luminii, cand creatura incepe sa se umple singura ca sa isi mareasca bucuria deasupra ecranului), atunci creatura se bucura ca este in masura sa implineasca Creatorul.

Cand atingem  “Simchat Torah” (bucuria Torei), inseamna ca stim cum sa folosim Lumina care Reformeaza ca sa ramana intotdeauna in daruire, in bucurie, insemnand in “daruire de dragul de a darui” si chiar in « receptie de dragul de a darui ». Apoi bucuria intradevar vine, asa cum este scris : «bucuria este o reflectare a faptelor bune. » Faptele bune sunt atributii ale daruirii in doua porti, doua parti ale sufletului meu : GE (Galgalta Eynaim) and AHP (Awzen, Hotem, Peh)
Din  Lectia zilnica de Cabala 9/29/10, Shlavei Hasulam, Articolul 25, 1991

2 Comentarii

  1. 1.Cum poate darui sau primi de dragul de a darui, o persoana izolata?
    2.Cum poti evolua daca nu esti multumit de cei din jurul tau ?Ce trebuie sa schimbi?

  2. Intrebari foarte bune, te rog sa le pui pe forumul cursului de Cabala:
    http://www.kabbalah.info.ro/forum/ si sigur vei primi raspunsuri. Totusi poate detaliezi un pic ce ai vrut sa spui prin persoana izolata. Izolata fizic? Sau o persoana care nu ii place sa fie îin compania altor oameni? In ceea ce priveste a doua intrebare, daca cei din jurul tau au aceleasi aspiratii ca si ale tale, aici referindu-ma la aspiratia de a ajunge la daruire, la iubire, la adeziune cu Creatorul, atunci acesta ar fi chiar primul pas: revelarea raului din tine, adica a faptului ca ii urasti, ca nu vrei sa ajungi la o conexiune cu ei, ca ti se pare ca le esti superior, etc. Si peste aceasta ura apare iubirea… Dar pune intrebarile pe forum si sigur o sa primesti raspunsuri mai detaliate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: