Bucuria este un semn de altruism

Ieri, în timp ce mă uitam la canalul nostru TV, am văzut transmisia unui program cultural care a avut loc in timpul Convenţiei din Tel Aviv. Erau prezentate diferite grupuri cu dansuri speciale ale diferitelor naţiuni din toate părţile lumii de unde veniseră participanţi la Convenţie. A fost o audienţă uriaşă şi o atmosferă specială care a facut imposibil să-ţi iei ochii de la ecranul TV. A trebuit să mă uit până la sfârşit.

N-am văzut nicio faţă respingătoare sau dezamăgită acolo fiindcă fiecare persoană era influenţată de inspiraţia comună şi întreaga sală a fost plină cu bucurie, speranţă inspiraţie şi surescitare. Şi nu a fost nici măcar din cauza unei revelaţii spirituale speciale care avea loc acolo, ci pur şi simplu din cauza dispoziţiei societăţii influenţând fiecare om în acest fel. Fiecare om care se afla acolo s-a simţit fericit şi bucuros în acel moment.

Aceasta este puterea influenţei sociale şi este singurul lucru care ne lipseşte pentru a avansa în fiecare moment. Pe drum noi nu putem cere nicio altă revelaţie în afară de revelaţia dăruirii, însemnând corecţia care îmi permite numai să dăruiesc, să mă conectez cu ceilalţi şi să nu cer nimic altceva, la fel ca Bina care nu vrea nimic pentru ea însăşi (Hefeţ Hesed).

Creatorul ne cere să devenim asemenea Lui. Să dăruim de dragul dăruirii şi apoi să primim de dragul dăruirii. De aceea avansarea noastră se întâmplă totdeauna „deasupra cunoaşterii” adică nu putem cere nicio altă calitate sau umplere pentru senzaţiile noastre în afară de calitatea altruismului. Mai mult, nici măcar nu-mi pasă dacă mi se va da oportunitatea să fiu altruist. Nu aştept niciun răspuns de la Creator în afară de reala aspiraţie către altruism care se va dezvolta în mine din ce în ce mai mult.

Lumea nu înţelege această atitudine încă, iar noi, de asemenea, sunt numai apropieri treptate de a fi capabil să auzi şi să înţelegi care este esenţa aici. Dar nu există niciun alt drum pe care să mergi. Întreaga omenire a intrat deja în procesul acesta de corecţie şi trebuie să înţelegem că nu există drum de întoarcere. Nu putem opri istoria.  Întreaga lume este în curs de dezvoltare foarte rapidă spre această nouă calitate – calitatea altruismului, care va începe să conducă lumea.

De aceea, Cabaliştii spun că nu avem nicio altă şansă în afară de a ne organiza un mediu care să ne susţină pe calea către ţintă şi să ne dea putere, inspiraţie şi bucurie. Noi nu putem primi toate astea de la Creator şi cu atât mai puţin de la noi înşine, ci numai de la societate.

De aceea , diseminarea noastră trebuie să sublinieze astfel de evenimente inspirate, cum a fost de exemplu cel de la Convenţie. Asta înseamnă să „ne alăturăm binelui” care este şi motto-ul alegerii noastre. Cu cât o să avem mai multe programe ca acesta, care provoacă bucurie, unitate şi care se pot face, cu atât mai mare este forţa de viaţă pe care acesta îl va da la fiecare persoană.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3/21/11 Pregătire pentru Convenţia We!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed