Ca o codita de mar

Baal HaSulam, „Arvut”: Natiunea Israel a fost construita ca un fel de portal prin care sclipirile de puritate vor straluci peste intreaga rasa umana din intreaga lume.

Oamenii care primesc aspiratie sau impuls pentru Creator sunt rari. Se spune in Tora: „Voi ati fost cei mai putini din intreaga lume”. Si a ramas la fel. Acesti oameni primesc trezire de Sus si aspira direct catre Creator (Iashar El), in timp ce majoritatea nu primeste „apel de trezire” ci doar mai multe probleme de viata.

Aceia care sunt numiti „Israel”, dupa directionarea jinduirii lor, se corecteaza si se pregatesc pe ei insisi fiindca au primit de Sus atat trezirea cat si metoda care acopera toate stagiile de pe aceasta cale. De aceea, ei se pregatesc pe ei insisisi sa ajute la corectarea celorlalti oameni care nu au nicio trezire si nicio metodologie si niciun profesor – nimic.

Umanitatea are nevoie de un fel de reprezentanti, un contact, la fel ca o codita care conecteaza fructul de pom, un adaptor, un link de tranzitie, un conector care conecteaza oamenii la Sursa. El are o parte din Sursa si o parte din lume. Aceasta parte este numita „Israel”.

Oamenii care apartin lui Israel trebuie sa se simta pe ei insisi ca reprezentanti ai Creatorului si care lucreaza in concordanta cu asta. Cu toate acestea, in plus, datorita spargerii, ei includ proprietatile natiunilor lumii si datorita acestui fapt vor mentine conexiunea cu restul umanitatii.

Ordinea este dupa cum urmeaza: La inceput, partea umanitatii formata de Avraam si numita „Israel” experimenteaza ascensiunea spirituala si stabilesc conexiunea cu Creatorul (1); aceasta s-a intamplat in timpul Primului si celui de Al Doilea Templu. Apoi aceasta parte a coborat „in oameni”(2).

Apoi, a avut loc amestecul (3), in timpul caruia o parte din Israel iese din natiune. Se corecteaza pe sine (4), si se inalta inapoi, dar este deja conectat cu natiunea. Apoi, Israel se poate adresa natiunilor lumii (5), le corecteaza, si ajung impreuna la Creator (6).

Din a cincea parte a Lectiei zilnice de Cabala 7/24/2011 „Arvut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: