Ca o mama iubitoare dand copilului ei

Creatorul este dorinta pura de daruire. El primeste placere din daruire. El a creat creatura, dorinta de receptie, pentru a-i darui. Simte Creatorul placere din daruire? Simte! Daruie pentru a simti placere? Nu! Primeste placere doar din faptul ca vrea sa daruie. Spunem ca El sufera din cauza opozitiei noastre la a primi placerea Lui, dar este vorba despre perceptia noastra limitata, prin care percepem suferinta Lui relativ la noi.

Noi, pe de alta parte, suntem dorinta de a primi si bucuria noastra sta numai in primire. Aceasta dorinta nu poate fi stearsa din noi; trebuie doar corectata. Dorinta corectata va aduce placere fiind implinita, dar implinirea ei va veni prin implinirea altuia.

Cum este posibil? Ma voi implini singur? Da, dar numai prin implinirea altcuiva si, facand asta, voi simti ca si cum ma implinesc singur. Voi fi ca o mama care isi satisface fiul si primeste placere din asta. Dar o mama isi iubeste copilul si asta inseama ca trebuie sa dobandesc aceasta iubire. Daca reusesc sa iubesc dorintele altora, atunci tot ceea ce ei primesc va fi si implinirea mea. Dragostea va uni dorintele noastre in una singura. Mai mult, iubirea va face ca dorinta celuilalt sa fie mai importanta pentru mine decat cea proprie, dorinta inerenta.

De aceea, tot ceea ce imi trebuie este puterea iubirii. Si aceasta putere poate fi primita de la Creator, pentru ca El este Cel care iubeste. Iubirea este calitatea lui inerenta. Roaga-L si El o va imparti cu tine. Vei fii si tu capabil sa iubesti, pentru ca dragostea va rasari din tot ceea ce urasti.

Aici se gaseste daruirea Torei (Kabbalah): o putere care vine de Sus, uneste dorintele tale cu cele ale altora si tu vei incepe sa le iubesti ca si cum ar fi ale tale. Ca ale tale adica chiar mai mult decat tu insuti. Iubirea ta este asa de mare, incat te obliga sa ai grija de altii, chiar inainte de a avea grija de tine. Vei deveni ca o mama care este pregatita sa-i dea copilului sau totul din lume.

La nivelul animal, asemena comportament este infaptuit de natura (Creatorul). Dar la nivel uman, trebuie sa realizam aceasta stare pe cont propriu.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah 3.05.10, Articolul  Matan Torah

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: