Ca un aluat în mâinile brutarului

Noi trecem in mod constant prin stări opuse, deoarece practic există o dorință de a primi, cu toată atitudinea egoistă, înțelegerea și senzația. Dorința Creatorului, cu toate acestea, este o dorință de a dărui si este opusă dorinței noastre.

Nu știm ce înseamnă pentru noi acest atribut opus; noi nu-l cunoaștem. Simțim doar modul în care acesta acționează asupra noastră, chiar dacă nu știm ce este și cine este. Încă mai trebuie să clarificăm acest lucru. Acesta este motivul pentru care această lume a fost creată, în care în locul Creatorului, suntem înconjurați de diferite forme și creaturi care aparent ne influențează în locul Lui.

Trebuie să arătăm înțelegere față de ei; că nu sunt ei cei care acționează asupra noastră, ci mai degrabă forța superioară care este în spatele tuturor acestora, întorcându-se la noi prin diferite persoane sau prin diferite evenimente din viață. Trebuie să accept aceste acțiuni și aceste influențe ca fiind esențiale, în scopul de a mă modela, ca pe aluat, și pentru a crea forma corectă care este gata să fie coaptă.

Dacă accept aceste lucruri și încerc să găsesc puterea de a face față lucrării Creatorului asupra mea, încep să-L cunosc prin această lucrare, și mâinile Sale care mă îmbrățișează ca pe aluat.

Astfel, trec prin două etape: În primul rând sunt de acord și sunt pregătit ca El să efectueze toate lucrările necesare asupra mea. Simt presiunea puternică a mâinilor Sale asupra mea, ca asupra unei bucăți de aluat, până mă modelează corect, sub formă de dăruire, nivelul Bina, „a dărui, în scopul de a dărui.”

Sunt pregătit pentru orice, atâta timp cât Creatorul mă modelează în acest fel. Este foarte greu pentru mine, deoarece când lucrează asupra mea, El aplică o presiune puternică. Apoi vreau să merg mai departe, chiar la starea de a primi, în scopul de a dărui, pentru a urca și a crește ca drojdia. Acest lucru înseamnă că dorința de a se primi participă deja în această mișcare și tânjește după forma în care Creatorul o modelează. Astfel, obținem o echivalență de formă cu Creatorul. A dărui, în scopul de a dărui se numește „matza”, și a primi, în scopul de a dărui se numește „Hametz” (produse alimentare dospite), pâinea obișnuită care, în forma sa corectată se alătură formei Creatorului, care este imprimată în ființa creată.

Dar, mai întâi, toată munca noastră este de a accepta toate formele care vin la noi, care imprimă atributul dăruirii în noi și să le acceptăm ca dezirabile. În scopul de a face acest lucru, ar trebui să folosim ajutorul mediului cât de mult putem și toate mijloacele care ne-au fost date pentru a ne pregăti pentru primirea dăruirii Creatorului, lucrării Lui asupra unei persoane.

Ar putea părea unei persoane că face asta, dar dacă nu folosește suportul extern, care este destinat în special acestui lucru, atunci este doar o iluzie că avansează spre acceptarea formelor superioare, dar, de fapt, ea este nu este încă pregătită pentru a deveni un embrion spiritual.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 11/03/13, Shamati # 15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: