Cabala este practica pura

Dezvolatarea are loc datorita fortei „electrice” care circula in sistem. Cand ma conectez la aceasta cu cele doua forte pe care le am, forta egoista si cea altruista, aceasta forta incep sa circule prin mine. In acest caz, sistemul lucreza prin mine, si simt „curentul” care trece prin ansamblul sau; ii descopar scopul si programul si ma angajez in el si mai mult.

Astfel urcam gradele spirituale, ne ridicam inspre Forta unificata. Plus si minus, pozitiv si negativ, unitate, iar noi ne gasim viata eterna si scopul final al existentei. Acesta este programul.

Asta ne va permite sa vedem cauza crizei si consecintele ei. Intelegem de ce nu primim intelepciunea Cabalei si nu descoperim grupul pana cand egoismul nostru nu a ajuns la limita. Doar acum simtim, in fiecare zi, cum totul se schimba in jurul nostru. Atatea lucruri se intampla in lume, si toate sunt menite sa arate criza si sa demonstreze starea noastra disperata, la fel ca si lipsa sperantei si intelegerii care exista in lume. In fiecare zi, in ritm alert, pasim pe aceasta cale.

Deci, in scurt timp vom fi nevoiti sa aratam lumii ca intelegem planul creatiei. Evident, nu stim totul deoarece vom intelege pe masura ce urcam fiecare treapta a dezvoltarii. Si, totusi, stim cum sa-l indeplinim si stim cum sa incepem acest proces. In rest, studiem din mers.

Nu exista printre noi indivizi care sa fi atins linia finala si sa nu fi facut diferenta. Invatam de la Cabalistii care ne-au descris intregul proces, intraga istorie a umanitatii. In afara de asta, ne-au dat informatia acum cateva milenii, dar chiar si in zilele noastre cuvintele lor inca se indeplinesc.

De aceea, trebuie doar sa stim carei legi sa ne supunem pentru a deveni parte a sistemului. Cu cat mai repede ma arat ca sunt parte a sistemului, cu atat mai repede legile incep sa lucreze prin mine. Incep sa inteleg si sa experimentez ce se intampla in lumea noastra. Vad chiar prin ea, fortele care trec prin mine; inteleg cauza lor si inteleg esenta muncii lor.

Este scris: „Prin actiunile noastre Il vom cunoaste”. Intelepciunea Cabalei este o metoda simpla pe care o aplic doar asupra mea. Nu studiez insecte la microscop, nu studiez lumea exterioara. Dimpotriva, dezvalui intelepciunea Cabalei si toata creatia in general doar pentru mine. Nici o stiinta nu este mai practica si care sa poata fi experimentata, decat Cabala.

Cabalistii ne spun ce legi sa urmam pentru a deveni parte activa a unui intreg mai mare. Pentru ca umanitatatea este abia o parte mica a unui sistem enorm al lumii Infinitului. Vorbesc despre legi simple pe care trebuie sa le studiem in grup. Trebuie sa il structuram ca o imensa, integrala realitate astfel incat in ainteriorul acestui model sa vedem sansa de a dori sa actionam conform legilor creatiei cu privire la egoismul nostru si la Forta creativa pozitiva.

Atunci grupul va deveni „o zona in constructie” pentru mine, un fel de „laborator” unde imi examinez prietenii si pe mine, unde noi, toti impreuna si prin noi, prin munca noastra, construim, cream si aranjam lumea viitoare, lumea superioara si omenirea de maine. Actiunile noastre sunt sincronizate cu sfaturile Cabalistilor, iar noi actionam doar experimental, incercand si verificand rezultatul muncii noastre.

Din Lectia a 2a de la Conventia de la Roma on 5/21/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: