Cabala este știință flexibilă

234Întrebare: În Cabala s-a dezvoltat o anumită tradiție didactică pe baza faptului că există conținut, dar forma, metodele și comentariile la aceasta sunt determinate de către profesor însuși. În acest caz, suntem prea dependenți de personalitatea lui.

Și există o altă abordare atunci când formele și metodele de lucru sunt clar determinate, iar sarcina profesorului este să nu se abată de la ceea ce i s-a dat.

Cum este corect: să te concentrezi asupra factorilor personali ai unei persoane sau asupra tehnologiei recunoscute?

Răspuns: Nu cred că le puteți separa una de alta. Dar, din moment ce Cabala este o știință străveche care s-a conturat de-a lungul a mii de ani, este firesc să ne atașăm de acele mari personalități care au stabilit această structură.

Cabala a dezvoltat mai multe tendințe care s-au conturat în ultimii 500 de ani în Europa de Vest, statele baltice și Orientul Mijlociu și Apropiat. Fiecare dintre aceste regiuni include diferite subzone. Acestea sunt descrise în diferite surse și există mult material pe toate direcțiile de ramificare. Aceasta privește explicațiile din surse către consumatori.

Și dacă și personalitatea carismatică a profesorului se manifestă aici, atunci, desigur, el poate schimba ceva, poate compara și aplica. Nu cred că știința Cabala este o știință rigidă care nu poate fi schimbată și cumva adaptată publicului, profesorului, mai ales în timpul nostru. Principalul lucru este de a transmite esența sa, adică revelarea Creatorului către fiecare persoană din lumea noastră. Acesta este subiectul studiului ei.

Metodologia cabalistă se schimbă și se va schimba în continuare și trebuie să o privim foarte pragmatic și să nu intrăm în inerție.

KabTV “Curs Integral” 3/19/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed