Cabala: Înțelepciune sau știință?

Atunci când ne întoarcem la munca Cabaliștilor, putem studia fie știința fie Tora (metoda corecției). Știința implică științe normale ca fizica, chimia, istoria, geografia, etc. Asta cred academicieni despre Cabala. Conform lor, Zoharul a fost scris în Spania în Evul Mediu și nu acum 2000 de ani în Israel.

Oamenii de știință încearcă să obțină cunoștințe și informații din sursele Cabaliste. Ei discută stilul, analizează textul și încearcă să obțină o corelație între text și evenimentele istorice.

Această abordare rațională nu are nimic de a face cu studiul Torei. Asta pentru că Tora este o metodă de corecție a naturii noastre și de a deveni similari cu Creatorul în proprietățile noastre. Creatorul devine revelat în noi, în măsura acestei similarități.

Scopul tuturor cărților sfinte este de a îl releva pe Creator omului. Totuși, sursele primare ca Cele cinci cărți ale lui Moise, Talmud și Mishnah, sunt povestite cu un limbaj pământesc, material; ele descriu Lumea Superioară prin imagini corporale. Ne este dificil să vedem acțiuni spirituale în aceste povestiri.

Dar limbajul cărților Cabaliste ne ajută să evităm să deviem de la direcția către corecție și similaritate cu Creatorul. Asta pentru că pentru că ele vorbesc despre corectarea ta prin unitate ca să îl descoperi pe Creator.

De aceea, limbajul Cabala este cel mai potrivit pentru obținerea scopului pentru care Tora ne-a fost dată. Este scris: Am creat înclinația rea și Tora, pentru că Lumina din ea reformează. Pentru noi, Tora este o metodă de corecție; nu este o știință, ci Lumina care Reformează.

Este scris că cineva trebuie să binecuvânteze Tora înainte de a o studia, altfel el va primi un blestem în loc de o binecuvântare. Asta înseamnă că acela trebuie să se concentreze pe corecție. Să binecuvântezi Tora înseamnă să mulțumești Creatorului pentru că ți-a dat oportunitatea de a te corecta tu însuți cu ajutorul Luminii care este ascunsă în ea.

Zoharul descrie corectarea conexiunii noastre, care a fost ruptă între noi. De aceea noi trebuie să ne străduim către unitate atunci când îl studiem și să asteptăm Lumina, forța care corectează conexiunea noastră. Numai atunci, în măsură unității noastre și a garanției reciproce, Creatorul va deveni revelat între noi.

Haideți deci să binecuvântăm Tora: Gândiți-va la creația Kli-ului colectiv, atunci când studiem Zoharul.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 10/16/10, Zohar, “Introducere la Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: