Cabala practică se împlineşte în generaţia noastră

Ne pregătim pentru asta de multă vreme şi astăzi Cabala practică este împlinită, ceea ce înseamnă că începe corecţia autentică. Cabala este metoda revelării Creatorului în această lume pentru fiinţele create. Această lume se referă la relaţiile corupte dintre noi, iar lumea următoare este reprezentată de relaţiile corectate.

Dacă privim lumea astfel, nu vedem în ea corpurile oamenilor, ci legăturile dintre ele, legăturile unei singure dorinţe în care Creatorul este revelat. Deci, diseminarea este sută la sută muncă spirituală. Nu faci nimănui o favoare, munceşti de fapt la sufletul tău.

O persoană trebuie să înţeleagă că totul depinde de ea şi nu trebuie să aştepte milă sau acte de caritate din partea nimănui. Va găsi sursa vieţii în relaţiile cu ceilalţi când începe să-şi aranjeze relaţiile reciproce cu oameni de pe stradă, din cartier. Va descoperi că nu depinde de nimeni, din moment ce primeşte o forţă care este mai puternică decât guvernarea. Acum o vedem peste tot şi nu trebuie să ne îndreptăm spre autorităţi ci către noi înşine. Nu trebuie să ne aşteptăm de la ele să facă vreo schimbare. Orice-ar face ele, va fi împotriva intereselor noastre.

Când stăm de vorbă cu oamenii, simţim disperarea lor. Ei nu simt că lucrurile se pot schimba în vreun fel în bine. Înainte, aveau speranţa că anumite mişcări sau anumiţi lideri vor fi capabili să schimbe ceva, dar astăzi nimeni nu-şi mai pune speranţele în asta, având în vedere că această minciună a fost revelată deja. Nu e nimeni vinovat, din moment ce aceasta este natura umană. Nu trebuie să învinovăţim pe nimeni, dar trebuie să decidem pur şi simplu cum să ne schimbăm vieţile aici şi acum, fiecare în locul lui, în familia lui, în oraşul lui sau pe strada pe care locuieşte.

Ne întoarcem spre oamenii obişnuiţi şi dacă îi ghidăm corect, astfel corectăm părţi ale sufletului nostru. Astăzi, avem oportunităţi pe care nu le-am avut niciodată până acum. Cererea pentru acest lucru se simte peste tot. Nu există alte mijloace pentru a corecta lucrurile. Toate sursele exterioare au fost stoarse, criza globală a curăţat zona şi a spălat-o ca un val al unui tsunami. A mai rămas doar o sursă de viaţă, sursa forţei şi a schimbării care se află în legătura dintre oameni. Nimeni nu poate construi din nou această legătură fără educaţia integrală.

Chiar dacă cineva aude despre asta şi vrea să o reconstruiască, nu va reuşi. Va reuşi doar dacă vine de la noi. Noi am fost aleşi de Creator pentru această misiune, ca „un regat de preoţi şi o naţiune sfântă”, şi este obligaţia noastră să presărăm această informaţie în lumea întreagă. Doar o persoană care cunoaşte această metodă poate să instruiască lumea şi să o aducă la corectare.

Din prima parte a Lecţiei Zilnice de Cabala, 26.07.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: