Cabala utilizeaza cel mai precis limbaj

Partile Torei difera in functie de Lumina pe care o contin. Intelepciunea Cabalei le prezinta in felul sau specific.  Ele readuc cele mai importante aspecte legate de dezvoltarea sufletului si le convertesc in limbajul propriu.

Sunt patru moduri diferite prin care Tora poate fi infatisata, metoda corectiei (Tora vine de la cuvantul Ora’a, care inseamna instruire): Sod, Remez, Drush, si Peshat (secret, insinuare, interpretare, si intelegerea cuvant cu cuvant). Cabala, cel mai precis limbaj, explica cel mai bine metoda.

Cabala nu doreste sa transmita metoda prin descrieri ale lumii noastre, legi ale comportamentului pamantesc, sau povesti (care toate dau o imagine indepartata de omul modern). Prin urmare, folosim lucrarile Cabalistilor, care sunt mai aproape de omul modern: Cartea Zohar, comentariul la Pentateuch, si toate celelalte carti care isi au originea in Zohar (lucrarile lui ARI, Ramchal, Agra, si Baal HaSulam).

Dupa ce studiem lucrarile Cabalistilor, putem incepe sa studiem textul Torei si sa intelegem despre ce vorbeste. Desigur, intreaga Tora descrie starile noastre intermediare, adica starile sufletelor noastre in Lumea Atzilut.

Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala 17.10.2010, Invataturile Cabalei si esenta sa

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: