Cabalistii sunt suflete care reinvie generatia

Articolul lui Baal HaSulam Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot, paragraful 8: De aceea, vino si vezi cat de recunoscatori trebuie sa fim invatatorilor nostri, care impartasesc cu noi Lumina lor sacra si isi dedica sufletele pentru a face bine sufletelor noastre. Ei stau in mijloc intre calea suferintelor si calea pocaintei. Ei ne salveaza de la iad, care este mai greu decat moartea si ne-au deprins cum sa dobandim placerile  extraordinare, blandetea si fericirea care sunt partea noastra, sunt gata si ne asteapta inca de la inceput, asa cum am spus mai sus.

Nu ar  trebui sa-i privim pe acesti mari Cabalisti ca oameni care au trait cu ceva timp in urma; ei sunt parte a unui imens sistem: sufletul. Un Cabalist este un suflet care il descopera pe Creator, Il cunoaste si Il simte si traieste in sistemul colectiv al sufletelor, Adam HaRishon. El este parte integranta a sa si actioneaza  ca intermediar care ne leaga la lumea spirituala intr-un moment in care noi nu o realizam sau nu o percepem.

In asta consta lucrarea Cabalistilor din toate generatiile: Ei asigura viata noastra in interiorul acestui sistem. Deocamdata, noi existam in el abia ca un punct fara cunostinta. Dar Cabalisti ne ajuta, transmitandu-ne Lumina Inconjuratoare si cea Interioara care este prezenta in sistem si deci ne trezesc.

De aceea, viata unui Cabalist nu se termina cu moartea corpului fizic. Cand vorbim despre un Cabalist, vorbim despre un suflet care exista in totalitatea sufletelor comune si care actioneza chiar daca corpul sau exista sau nu in lumea materiala. Acest suflet este activ si parte a sistemului, cea mai apropiata de noi (ca, de exemplu, Baal HaSulam sau Rabash).

Intregul nostru grup Cabalist reprezinta un anumit organ spiritual al sufletului colectiv si ei au grija de noi spiritual. Asta este scris despre noi: Trebuie sa fim recunoscatori invatatorilor nostri care imparasesc cu noi Lumina lor sacra. Ei o imparasesc cu noi chiar acum!

Nu trecem dintr-un sistem in altul. Intotdeauna ramanem in acelasi sistem si numai ne trezim in el mai constienti.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 5.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed