Calauzele Ultimei Generatii

Baal HaSulam, „Pacea”: Prin studierea stiintei Cabala cu intentie altruista, poporul lui Israel trebuie sa se pregateasca pe sine si pe locuitorii lumii, pana cand toti vor evolua pentru a prelua aceasta munca inalta a iubirii pentru ceilalti, aceasta este scara catre scopul creatiei, adeziunea cu Creatorul.

Asta nu depinde de noi, ci de radacina sufletului Pe de o parte, noi suntem enorm de egoisti prin dorinta aspra si nemiloasa, si de aceea suntem corectati in ultima generatie; pe de alta parte, suntem caracterizati de cele mai fine fenomene, cele mai pure Reshimot (gene informationale) si astfel noi suntem conducatorii ultimei generatii.

Acest antagonism, aceasta contradictie ia forme extreme in noi, in comparatie cu toat celelalte generatii. Pentru ei era mai usor sa il reveleze pe Creator, sa atinga daruirea si unitatea. Ei  au avut o afinitate si o intelegere pentru asta; nu a generat atat de multe respingeri si tulburari. Poate, ei au avut probleme materiale, insa putine obstacole spirituale.

In schimb noi nu am avut alternativa; nu noi am ales obiectivul. Oricum, pentru a ghida lumea, pentru a o intelege complet, si pentru a conduce toti locuitorii catre scopul creatiei, noi trebuie sa cunoastem intregul sistem al universului, intregul program al Creatorului, si sa fim capabili sa il realizam impreuna cu toate sufletele care se vor deschide acum si dupa noi.

Pana acum, nu a existat o corectie a acestei lumi in adevaratul sens al cuvantului. Totul a fost limitat de vasele HBD (Hochma, Bina, Daat) si HGT (Hesed, Gevurah, Tifferet), care apartin Bina, daruirea. Ele au fost sparte si corectate doar pentru a sustine integritatea Partzuf, forta daruirii. Insa unde actioneaza aceasta forta si ce anume corecteaza? Ea actioneaza si face corectii in vasele  care au un rol astazi NHY (Netzach, Hod, Yesod).

Astfel, noi apartinem de fapt celei mai puternice, celei mai rele si simultan celei mai bune parti. Deci, nu este usor. Calea noastra si analiza cere asemenea eforturi care sunt cu mult mai mari decat eforturile predecesorilor si succesorilor.

Insa, se spune:” Pentru suferinta, recompensa.” Si aceasta recompensa este o intelegere, un sentiment si realizarea lumii in totalitate. Doar noi il putem intelege si simti pe Creator, sa il absorbim. Deci trebuie sa fim mandri.

Pacea din lume precede adunarea celor exilati. Atata vreme cat iubirea de sine si egoismul prevaleaza intre oameni, fiii lui Israel nu vor putea sa il serveasca pe Creator in puritate. Pacea in lume este singurul vas care ne lasa sa obtinem binecuvantarea stramosilor.

Noi il vom revela pe Creator, insa imaginea completa poate fi vazuta doar la sfarsit atunci cand intreaga lume ne va urma si va veni catre corectie. In fond, lumea este vasul nostru, si va trebui sa ajutam natiunile sa se corecteze si sa ni se alature. Doar atunci vom corecta intregul vas, si toate natiunile se vor uni in munca de daruire, in unitate.

In calitate de conducatori ale acestui intreg sistem, noi va trebui sa muncim, sa actionam in mod repetat ca reprezentanti, conducatori responsabili. Creatorul Insusi ne pune in fata acestui fapt, si trebuie sa fim mandri de misiunea noastra unica.

Nimeni nu stie de ce are aceasta sarcina, prin ce reincarnari a trecut, si de ce lui si nu vecinului sau i s-a dat acest rol. Prin urmare, trebuie sa ne respectam prietenii, sa ii iubim pentru ca fiecare dintre ei imi este prieten de mai multe reincarnari, adica, in procesul corectiilor care ne asteapta. Noi vom fi inclusi intr-un sistem unic si vom deveni mai apropiati unii de altii. De aceea noi trebuie sa intelegem mai mult, sa ne straduim sa simtim mai mult in interior, sa fim uniti unii cu altii. Astfel, impreuna vom ajunge la scop. Baal HaSulam si Rabash au scris mult despre aceste lucruri in articolele lor.

Noi trebuie sa ii vedem pe prieteni nu in forma lor materiala, ci ca suflete, scantei, puncte in inima. Este interesant cum aranjeaza Creatorul toate acestea. Noi vom intelege ordinea corecta mai tarziu, ce este sistemul  HBD, destinat pe de o parte de a lua intreaga asprime a dorintei, si pe de alta parte, sa intelegem ce este Creatorul si cum sa muncim cu acest vas, care se deschide in toata profunzimea sa.

Ordinea generala este urmatoarea: Creatorul este prima data revelat in noi, in dorintele HBD; apoi noi ne adaptam scopului creatiei pentru dorinta HGT, si de aici, corectia vine in adevaratele vase ale NHY.

Din Congresul de laArava 25/02/2012, Lectia 7

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: