Calcule spirituale în timp real

Întrebare: Dacă vom compara eforturile noastre cu o cursă de o sută de km, nu vom vedea urmele noastre la finalul drumului până ce nu vom atinge linia de sosire. De ce?

Răspuns: Este spus: “Nu există nicio lipsă în spiritualitate”. De exemplu, să luăm teoria dualităţii undă-particulă în această lume. Există tipuri ale nivelurilor de energie, de exemplu, pentru a genera un fascicul laser, energia trebuie să se ridice la un anumit nivel şi apoi, procesul ia imediat, caracterul “exploziv”. Totul are o măsură predefinită.

Acest fapt rezultă din cele patru faze ale Luminii Directe. Nimic nu poate fi măsurat cu o mare precizie dacă măsurile sunt în mod liniar, sută la sută. De fapt, noi măsurăm mereu diferenţa dintre anumite valori, realizând astfel o imagine discretă, intermitent “digitală” a lumii.

De aceea, în timpul “cursei”, observăm salturi “bruşte”, de la un punct la altul, în loc să vedem schimbări graduale. Acesta este modul în care suntem construiţi. Percepţia noastră în această lume şi în spiritualitate are un caracter progresiv.

Prin explorarea naturii, înţelegem că ea este dincolo de noi. Deci, nu este necesar să “aducem acuzaţii” împotriva Universului ? Aceasta nu ne va ajuta. Dimpotrivă, trebuie să studiem legile şi să le folosim.

Astăzi, sunteţi indignaţi numai pentru că, Creatorul joacă jocuri cu voi. În mod deliberat vă dă motive întemeiate pentru ca să fiţi supăraţi pe El, astfel încât să înţelegeţi că suntem, încă, mici copii.

Întrebare: Totuşi, este spus că: Mult mărunţiş se acumulează într-o mare sumă” . Cel puţin, să văd asta…

Răspuns: Dacă aţi vedea cum mărunţişul se acumulează în puşculiţă, atunci aţi fi mai răbdători şi nu aţi grăbi lucrurile, deoarece veţi şti că zilele voastre nu trec în zadar. Este rău pentru voi.

Dimpotrivă, atunci când veţi simţi că timpul se scurge printre degete şi când nu veţi vedea niciun rezultat, aceasta este salvarea, darul, fără care nu aţi tinde spre avansare.

Din partea a patra a Cursului zilnic de Cabala, 27.05.2013, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: