Calea lungă de la separare la unitate

Talmud Eser Sefirot, partea 1, „Tabel de Întrebări şi răspunsuri despre sensul cuvintelor,” Întrebarea 43: Ce este separarea?

Două grade, fără nici o Tzura Hishtavut [echivalenta de forma] de orice parte sunt considerate ca fiind complet separate una de alta.

Dorintele noastre sunt ca două cercuri: Ele pot coincide în totalitate, suprapunandu-se unul pe altul şi devenind astfel un cerc. Sau se pot intretaia şi sa fie partial unul în interiorul celuilalt. Sau ele pot veni în contact unul cu altul intr-un punct, dorinţa lor comună.

Separarea totală înseamnă că nu avem nici o singură calitate comuna sau dorinta. Adică, primul nu este similar cu al doilea în nici un fel, iar noi nu atingem nici o forma de a darui unul altuia care ne-ar permite să fim unul în interiorul celuilalt.
Dacă eu nu iau nici o singura dorinţă de la tine, în scopul de a-ti darui, iar tu nu iei nici o singură dorinţă la mine, în scopul de a-mi darui, atunci nu ne atingem unul pe altul şi suntem complet separati.

Daca cel puţin o dorinta de a darui unul altuia apare între noi, atunci exista deja contact între noi. Şi dacă există cateva dorinţe de genul acesta, atunci suntem deja parţial unul în interiorul celuilalt: Eu sunt în interiorul dorinţelor tale şi tu esti în interiorul meu.

Acesta este modul în care vom avansa până cand iei dorintele mele şi eu le iau pe toate ale tale, si prin ele ne daruim unul altuia: iti dau totul tie si tu – mie. Aceasta se numeşte adeziune.

Aceste definiţii din Talmud Eser Sefirot sunt deosebit de importante. Memorează-le mecanic, pentru că este util, de asemenea. Mai târziu, prin perceperea lor la nivelul sentimentelor şi intelectului, încearca să unesti treptat mintea şi sentimentul.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala 6/27/11, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: