Canalele Luminii

Zohar: Patrunde secretul progresiei si vei vedea cum culorile (alb, rosu, negru) se extind in toate directiile: dreapta, stanga, centru, pana cand ajung in Malchut, sub secretul celor 27 de canale cu porti care mascheaza abisul.

Daca putem schimba calitatile noastre si sa le facem similare calitatii Luminii, de iubire si daruire, ne vom uni cu Lumina si vom revela canalele sale. Existam in Lumea Infinutului chiar si acum, dar acesta e ascuns de noi, de alte cinci Lumi. Aceste Lumi sunt ascunzisuri care exista in noi, in interiorul dorintelor noastre, pentru ca sunt opusul calitatii Lumii Infinitului.

Aceste ascunzisuri nu exista in si prin ele, ci sunt revelate pe masura ce avem contact cu Lumea Infinitului. Ascunderea apare intre noi si Infinit pentru a ne ajuta sa facem descoperirea necesara. Oricum, daca nu suntem pregatiti pentru asta, Infinitul e ascuns de noi. Se numeste “lume” (Olam in ebraica, derivat din “ascundere”), care ascunde si reveleaza in acelasi timp. La sfarsit, totul depinde de cat de eficienti suntem in a uni si transforma calitatile noastre.

…Prin aceste 27 canale, Lumina Superioara razbate prin Malchut, iar portile sunt puntile care ascund judecatile si restrictiile, numite abis, care guverneaza Malchut.

Noi suntem cei care construim aceste canale, iar puntile sunt ca niste valve care uneori deschid calea pentru Lumina, alteori o blocheaza si ascund, in functie de asemanarea sau contrastul dorintelor noastre fata de Lumina. Prin urmare, eforturile noastre ar trebui sa tinteasca angrenarea si folosirea tuturor dorintelor noastre pentru a construi o similitudine cu spiritualitatea. In consecinta primim o portie de Lumina.

Lumina e revelata in masura in care egoismul nostru e ascuns de “modestie” (Zohar-ul are chiar un capitol intitulat “Cartea Modestiei”), iar egoismul nostru primeste Lumina, in masura in care se aseamana cu Lumina. Atunci descoperim calitatile Creatorului si Gandul Creatiei.

Atunci cand incheiem munca atingerii similitudinii si devenim exact ca El in toate aspectele, toate canalele Luminii dispar, iar noi sfarsim intr-un ocean imens de Lumina Infinita. Oricum, acest lucru e posibil doar datorita ecranului fortei noastre anti-egoiste.

Atunci vedem ca toata ascunderile au fost necesare. Ele ne-au ajutat sa intelegem Creatorul si sa pastram gandul Sau, ridicandu-ne deasupra actiunilor Sale. Astfel accedem la nivelul Creatorului si unirea cu El.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed