Cand Ajuta Nepasarea Exterioara si Cand Nu

Cand grupul atinge spiritualitatea, revelandu-l pe Creator, si are o anumita conexiune cu acesta, actiunile sale devin opuse celor anterioare: Incepe sa arate o indiferenta pentru scop si o anumita nepasare care tulbura munca prietenilor chiar inainte de aparitia obstacolelor trimise de Creator. Atunci cand o persoana are o legatura cu Creatorul, aceasta dezordine o va intari.

Rabash scrie ca din modestie, exista obiceiul ca prietenii sa nu isi arate unii altora puternica aspiratie catre spiritualitate, cand in realitate in inimile lor ardea aceasta dorinta.

Acest lucru se intampla insa dupa ce Machsom a fost trecut (bariera catre spiritualitate) atunci cand grupul dobandeste o legatura spirituala, si nevoile sale de crestere cresc cu fiecare moment. Apoi este nevoie ca dezordinea sa apara cat de repede posibil, si grupul le stabileste pentru fiecare persoana, ajutand-o astfel sa avanseze mai repede.

Insa inainte de a intra in lumea spirituala, inainte ca oamenii sa dobandeasca revelarea conexiunii cu Creatorul, afisarea nepasarii este inacceptabila pentru ca va distruge totul. O persoana trebuie sa isi vada prietenii ca fiind mari si alesi. Si din partea sa, grupul trebuie sa apara ca fiind mare, special, si puternic pentru a „scoate persoana din aceasta lume” trezind in ea invidia, placerea si ambitia”.

Daca grupul se va infatisa pe sine in acest fel in relatia cu fiecare persoana, atunci persoana va vedea ca trebuie sa se alature grupului, sa se conecteze cu acesta, sa fie alaturi de prietenii sai pe care ii vede ca fiind importanti: Astfel grupul va ajuta persoana si noi toti vom putea sa dobandim conexiunea dintre noi si revelarea Creatorului fata de creaturile sale.

Nu trebuie sa vorbim despre acest lucru foarte mult. Insa trebuie sa sa intelegeti ca munca voastra consta in a trezi dorinta prietenului vostru. Lucrati cu el, prezentati-i o imagine spirituala ca si cum atat voi cat si intreg grupul este inaltat spiritual, aratandu-va devotamentul si enorma dorinta pentru scop, mai mare decat il aveti in realitate.

Trebuie sa va infatisati astfel, in fata prietenului incat sa il treziti asa cum procedam cand ne jucam cu un copil mic in care trezim diferite stari si astfel il ajutam sa creasca.

Daca oricine are nevoie sa se inarmeze cu dorinta de a atinge spiritualitatea, trebuie sa cream conditiile pentru ca aceasta dorinta sa se poata forma in persoana. In mod clar acesta este un joc, de aceea cream mediul, care inspira in oricine maretia scopului.

Din partea 1a  Lectiei Zlnice de Cabala  12/01/2012, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: