Când binele și răul se contopesc împreună

624.04Întrebare: Ce este această poruncă de a bea vin de Purim într-o asemenea măsură încât să nu-l deosebești pe tâlharul Haman de calitatea pură a lui Mordechai?

Răspuns: La sfârşitul corectării obținem atât de multă lumină (simbolizată prin vin) încât nu suntem în măsură să stabilim unde este răul și unde este binele, deoarece nu mai există nicio diferență între ele. Ele sunt combinate într-o singură realizare a rădăcinii superioare, din care emană atât plus cât și minus. Acolo practic nu există nimic, ci doar o atitudine amabilă față de noi.

O persoană dobândește abilitatea de a vedea tot felul de evenimente rele și bune ca una. Chiar și astăzi Cabala ne sfătuiește să tratăm totul în același mod: există doar „Bunul care face binele” în toate, „Nu există nimeni altcineva în afară de El”.

Când tratăm totul ca fiind bun, venind de la Creator, atunci de fiecare dată ne apropiem de El.

Întrebare: O persoană care ajunge la starea de corectare poate justifica intern orice, chiar și cele mai cumplite incidente?

Răspuns: El trebuie să le justifice, pentru că totul vine de la Creator și nu există nimic care să nu vină de la El. Iar El este bunătate absolută.

Dacă nu înțelegem acest lucru și nu îl putem justifica, atunci aceasta înseamnă doar lipsa noastră de corectare.

KabTV “Stări Spirituale”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: