Cand Cel care stie toate misterele va depune marturie

Intrebare: De ce este scris in Introducere la Studiul celor Zece Sfirot, paragraful 55, faptul ca o persoana care a dobandit Providenta deschisa (asta insemnand, l-a descoperit pe Creator) este sigur ca nu va mai pacatui din nou?

Raspuns: O persoana este sigura ca nu va mai pacatui, deoarece a corectat, cu ajutorul ecranului si Luminii reflectate, toate dorintele sale de a primi. S-a ridicat deasupra lor si acum poate merge mai departe. Ii trebuie Creatorul sa depuna marturie pentru corectarea sa, astfel incat sa continue munca cu dorintele de primire si sa inceapa sa le foloseasca pentru primire in scopul de a darui.

Imi trebuie o forta generala aditionala, care este numita marturia Creatorului. Acum trebuie sa-mi deschid cutia Pandorei, care contine toate dorintele mele si sa incep sa clarific in care dintre ele pot primi placere si astfel sa-l delectez pe Creator. Aceasta este o tendinta total noua, care nu a mai existat inainte. Nu am mai facut-o si acum trebuie sa gust placerea pentru a delecta Creatorul, ca un oaspete care participa la festin pentru a-si satisface gazda.

Pentru a nu gresi, trebuie sa colectez fortele noi furnizate de catre marturia Creatorului. Altfel, nici nu ating si nici nu incep sa dezvalui noile mele dorinte de primire. Imi trebuie o forta aditionala. Si Cand Cel care cunoaste toate misterele va depune marturie ca nu ma voi mai intoarce inapoi la prostie, voi fi capabil sa incep sa-mi corectez faradelegile.

In aceasta etapa, faradelegile au fost deja schimbate in greseli si ar trebui sa ma simt mai bine, asa cum sunt. Am corectat deja jumatate din dorintele de primire si ele sunt umplute total cu Lumina Hasadim. Acum trebuie sa incep munca cu ele in cele trei liniii si sa introduc un pic de Lumina Hochma in ea.

Asta inseamna ca faradelegile mele au devenit greseli. Voi primi pentru a darui, dar deja am intentia pentru a darui. Trebuie doar sa adaug, cu mare atentie, primirea la aceasta intentie.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah 13.06.10, Introducere la Studiul celor Sece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: