Cand fiecare este responsabil pentru toti ceilalti

Este spus: “Am creat inclinatia rea si am creat Tora ca si condiment, caci Lumina din ea reformeaza.” Astfel, inainte de toate, trebuie sa revelam inclinatia rea si, apoi, in masura in care am simtit-o, vom vrea sa simtim un “condiment”, un “remediu”, care o va transforma intr-o inclinatie buna.

Cum putem revela inclinatia rea? Ca sa faca asta, o persoana trebuie sa gaseasca mediul potrivit. Daca vrea sa fie inclusa in acest mediu, asa incat toti sa devina asemenea unui singur om, cu o singura inima, daca vrea garantie reciproca si unitate totala cu toti, fara alegere, cand fiecare este responsabil pentru ceilalti, la fel ca celulele unui corp viu, daca nu-i judeca pe ceilalti, ci are grija de ei, incat acestia sa o poata trezi; daca lucrul principal pentru persoana este propria sa munca interioara, daca incearca sa se afle printre prieteni si isi pleaca in fata lor capul, numai ca sa  primeasca de la ei realizarea importantei scopului si se anuleaza pe sine dinnou, asa incat importanta prietenilor sa o incarce cu o recunoastere si mai mare a scopului si a mediului; daca este, in mod constant, in acest cerc si munceste in el, atunci  primeste de la prietenii sai comunitatea lor, constientizare totala a importantei scopului.

Acesta nu mai este vasul sau, dorintele sale, ci dorinta colectivului. Asta este, deja, Malchut. O persoana singura care se straduieste sa ridice cererea sa catre grup, la Malchut al lumii Atzilut, se afla, acum, in ea, numai daca se conecteaza cu prietenii sai, ii trezeste si muncesc impreuna. In replica, si ei il constientizeaza si, toti impreuna, devin un intreg, o dorinta. Cererile lor personale se unesc si se transforma in Malchut al lumii Atzilut, care este aproape de noi.

Daca exista unitate intre ei, macar in ceva, asta influenteaza gradele mai inalte, cu care relationam. Sentimentul nostru si realitatea noastra este numai in Malchut.

Astfel, munca noastra ar trebui atintita spre Malchut al lumii Atzilut, spre conexiunea cu fiecare si cu toti, impreuna, spre unitatea cu sursa Luminii: Creatorul. Aceasta munca este impartita in doua componente care, de fapt, trebuie sa fie sudate una de alta:

–          Relatia persoanei cu grupul;

–          Relatia persoanei cu Creatorul;

Daca actionam corect, ajungem la prima revelatie. Asta depinde numai de gradul a care ne unim cererile noastre intr-o singura rugaciune. Si, apoi, fiecare, cu dorinta sa, va afla ca este  inclus in Malchut. In sine, Malchut este un punct, dar noi il “extindem”’, il construim prin dorintele noastre. Cele mai de jos noua Sefirot sunt in lumile BYA (Beria, Yetzira, Assiya), sparte, ca si stare.

Din partea a cincea a Lectiei zilnice de Cabala, din 06.07.2011, “Matan Tora” (Daruirea Torei)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: