Cand Intunericul si Lumina se Unesc

Totul vine de la Creator, de la Forta Superioara. Atat Lumina cat si intunericul vin de la El, precum este scris, “El care a creat Lumina si intunericul”. Cand imi doresc ca El sa mi se reveleze, trebuie sa iau aceste doua forte si sa le unesc in mod corect. Momentan par opuse una alteia si nu inteleg cum doua forte opuse pot veni de la aceeasi sursa – spre exemplu, binele si raul, lumina si intunericul, impuritatea (Klipa) si sfintenia, care se afla intr-o lupta continua.

Deci cum este posibil sa le unim? In lumea noastra adeseori vedem calitati si actiuni care sunt diametral opuse una de cealalta – unele care sunt minunate si bune, sau rele, repulsive si oribile. Cum este posibil sa le combinam si sa le atribui aceleiasi surse – Creatorul?

In spiritualitate aceasta schisma si diferenta dintre calitati este mult mai mare decat in lumea noastra. Totusi trebuie sa construim un sistem interior care conecteaza fortele opuse, pentru ca astfel exista ele defapt – in pace si armonie, una se completeaza pe cealalta. Nici una nu poate exista fara cealalta.

Construind acest sistem in mine, incep sa ii inteleg radacina, sa vad de unde vine aceasta opozitie si ce se intampla de fapt. Inca nu intelegem asta. Nu va avea sens pentru noi pana cand nu obtinem calitatea sa ne construim pe noi insine mai presus de Machsom, in spiritualitate. Pana atunci, ne aflam intr-o extrema sau alta, sau deconectati de la ambele, dar nu putem fi in unitate si armonie cu doua forte opuse.

Lucrand sa unesc in mine doua forte opuse, construiesc un punct de conexiune intre ele, un sistem in care se unesc contrar faptului ca sunt opuse. Nu o suprim pe nici una, cum deseori se intampla in lumea noastra; mai degraba, cele doua ajung la o armonie totala. Spatiul pe care il construiesc in interior este “Eu-l” meu, sufletul meu, care este egal cu Creatorul.

Creatorul este Unul, dar pentru mine El se imparte in doua forte – una pozitiva si una negativa, un plus si un minus. Conectez aceste doua forte in mine intr-un sistem, si se dovedeste ca sistemul pe care il construiesc intre minus si plus este complet egal cu Creatorul.

In acest fel, ajung la Creator prin intermediul actiunilor Lui. Asadar construiesc in mine o fiinta umana asemanatoare Creatorului. Eu sunt unul in sistemul lui Malchut, si sunt asemenea Creatorului in sistemul lui Keter. Toata munca noastra consta in a obtine aceasta echivalenta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed