Cand nu mai ai forta

O persoana avanseaza atunci cand este capabila sa mentina doua linii: dreapta si stanga. Cu linia care coboara ea se simte “la pamant”, dezamagita, disperata, slaba si mizerabila. Insa in linia care urca, totul este invers. Asta se intampla cand ajungem la analiza.

De exemplu, ma simt total epuizat fizic, mental si moral. Nu pot sa-mi organizez gandirea, starea mea de constienta este bulversata si nimic nu mai are importanta. Vreau sa uit tot si sa adorm, ca sa nu mai simt nimic.

Oricum, ridicandu-ma deasupra acestei stari pentru un moment, o vad ca pe o stare buna. Exista un Psalm care zice, “Pentru cel ce este mort, exista libertate”. Acum sunt liber de egoismul meu, a murit si nu mai cere nimic de la mine.

Daca vine putina Lumina spre mine, atunci inteleg motivul acestei stari, care a fost trimisa de Creator catre mine. El vrea sa imi dau seama. De ce am nevoie de o dorinta care nu vrea nimic si este incapabila sa faca ceva? De ce mi-a trimis-o El mie?

Lumina ilumineaza starea mea actuala de cadere, dezvaluindu-i cauzele, care devine apoi punctual de pornire pentru mine, ca sa incep sa cresc innoit. Inteleptii au spus,”Un om drept se ridica din locul in care egoismul cade”. Egoismul meu cade si un om drept se naste din asta. Intr-o linie vad ca am cazut pana la pamant, dar in doua linii incep sa urc.

Caderea se petrece doar de dragul influentei Luminii, asa incat Lumina imi va da a doua linie ca sa ma ajute sa incep sa gandesc mai presus de senzatia pe care o simt. Ea ma ridica deasupra senzatiei de “dulce sau amar”, la analiza de “adevarat sau fals”.

O persoana trebuie sa se plaseze mereu alaturi de Lumina, asa incat Lumina o va ridica deasupra senzatiei si-i va arata adevarul, motivul, pe Unicul care face asta. Chiar si o senzatie neclara da intelegere a motivului, Creatorul, Unicul care deseneaza imaginea lumii in interiorul meu, imi schimba perceptia asupra imaginii, in una opusa. Apoi sunt fericit ca Dumnezeu mi-a dat o astfel de senzatie negativa, umila. Este slabiciunea cea care ma face sa actionez. De indata ce imi dau seama de senzatie, am un scop si o unealta. Fiind treaz, incep sa ma ridic.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/4/10, Care este ajutorul pe care cineva trebuie sa-L ceara Creatorului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed