Când nu simți nici un gust în spiritualitate…

La Torah, “Lévitique” (Metzora), 14:8 : ”Acela care se purifică va spăla hainele sale, își va rade tot părul, se va spăla și va deveni pur. Va putea reveni apoi în tabără, dar va rămâne șapte zile departe de cortul lui…”

Asta vorbește despre metodele de purificare ale dorințelor, realizând progresiv mai multă muncă interioară. Părul (Se’arot) simbolizează dorințele neîmplinite ale unei persoane, și vine de la cuvântul ”Sauer” (Furtună), adică o persoană simte o furtună interioară fiind incapabilă a se umple pe sine cu dăruire.

A rade părul semnifică a se debarasa de aceste dorințe și a accepta să nu le folosească. De fapt, sunt cele mai mari dorințe și impulsurile cele mai puternice la o persoană.

Tora, ”Leviticul” (Metzora), 14:9: ”Apoi, a șaptea zi, își va rade tot părul: părul de pe cap, barba și sprâncenele, tot părul; își va spăla hainele, își va scălda trupul în apă, va deveni pur”.

Cele șapte zile de purificare ajută o persoană să scape total de nivelul precedent în care impulsurile egoiste au fost dezvăluite. Ea corectează dorințele egoiste care sunt lăsate timp de șapte zile (șapte Sfirot) și când ea se purifică de ele, este pregătită pentru dăruire.

Comentariu: De obicei, parcurgem porțiunea Tora mai în detaliu…

Răspuns: Dacă eram în realizare spirituală, puteam vorbi mai mult. Există, de exemplu, ore nesfârșite despre hrană la televizor, pe toate canalele. Sunt emisiunile cele mai populare…

Îmi amintesc atunci când cartea despre Alimentația delicioasă și sănătoasă a fost publicată de către Stalin. Oamenilor le era foame și această carte cu imagini frumoase, elegante, cu diferite feluri de mâncare a fost editată; oamenii au cumpărat-o și asta i-a umplut un pic. A fost o propagandă serioasă, o campanie publicitară înainte de perioada de la Hollywood și din America, cu campaniile sale publicitare. Psihologic, asta a funcționat 150%.

Am văzut ceva asemănător nu cu mult timp în urmă în Statele Unite, când am vizitat editorul nostru. Soția sa este de origine rusă și se ocupă de diamante. A publicat o carte privind diamantele, care a avut o cerere fără precedent în Statele Unite și Canada, în special în locurile unde nimeni nu a văzut astfel de diamante.

Oamenii care nu le aveau se bucurau de senzația de a le vedea; cum strălucește totul și își schimbă culorile, și modul în care sunt lustruite; Pentru ei era ca și cum dețineau toată această bogăție. Era o mare lovitură psihologică.

Cu alte cuvinte, putem vorbi fără încetare de hrană și diamante pentru că simțim un gust în asta, le dorim, și noi știm ce reprezintă. Priviți câte feluri de mâncare pot fi preparate din același material. Oamenii au gusturi diferite și senzații diferite, în timp ce, atunci când este vorba despre spiritualitate, nu simt nici un gust pentru moment.

Din kab.tv, ”Secretele Cărții Eterne”, 25.02.2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: