Cand spiritualitatea devine viata noastra

Introducere la cartea, Panim Meirot uMasbirot, Paragraful 3: Aceasta forta care simte in Insufletit este foarte limitata in timp si spatiu, caci senzatia nu functioneaza nici la cea mai scurta distanta in afara corpului sau. De asemenea, ea nu simte nimic in afara timpului sau, adica in trecut sau in viitor, ci numai in momentul prezent.

Deasupra lor se afla Vorbitorul, care consta dintr-o forta emotionala si o forta intelectuala laolalta. Din acest motiv, puterea sa este nelimitata de timp si de spatiu … .

Este asa, datorita stiintei sale, care este o materie spirituala, nelimitata de timp si de loc. Putem sa invatam pe altii de oriunde ne-am afla, in toata realitatea si in trecut si in viitor, peste generatii.

Citind aceste carti, suntem uimiti de imensa intelepciune a cabalistilor care le-au scris. Ei pot sa scrie pentru noi mii de povesti despre lumea spirituala, caci aceasta lume e deschisa pentru ei. Ei ne spun pur si simplu ceea ce vad.

Un cabalist vede lumea de la cap la coada; el ii vede toate fortele si conexiunile interioare. El ia o sectiune a ei si incepe sa ne-o explice. Fiecare din descrierile lui reflecta o intelepciune inimaginabila si e o descoperire uluitoare pentru noi. Suntem uluiti de cum putem sa stim despre aceste lucruri. Insa el nu are nevoie de o inteligenta deosebita pentru asta; pur si simplu, el vede aceasta imagine in fata lui, pentru ca el si-a schimbat natura.

Ca urmare, daca credem ca vom putea sa realizam ceea ce este scris folosindu-ne creierul, aranjand sistematic totul in mintile noastre, asta e o mare greseala. N-o sa ne ajute la nimic. Trebuie sa ne ridicam la un nivel spiritual, iar atunci, lucrurile despre care vorbesc kabbalistii vor deveni parte din viata noastra. Vom intelege in mod natural ca lucrurile sunt asa cum le-au descris kabbalistii si ca nu pot sa fie altfel.

Citim articolele si cartile pentru a atrage Lumina care reformeaza. Iar cand ne intoarcem catre Sursa, toate aceste concepte vor patrunde in noi si vor deveni evidente pentru noi. Ele vor aparea in corpul nostru spiritual.

Asa ca n-ar trebui sa fim disperati ca nu putem sa patrundem tot acest material cu mintea noastra. Trebuie sa dorim schimbarea interioara, astfel incat toate astea sa devina propria noastra natura si atunci nu va fi nevoie de cuvinte! Asa cum e natural pentru mine sa vad stanci, plante, animale si oameni in jurul meu, voi vedea toata realitatea spirituala la fel de clar. Cand mi se va dezvalui lumea spirituala, ea va inceta sa mai fie pentru mine o stiinta; va deveni pur si simplu viata mea.

Nu va faceti griji; nimeni nu ne va da un examen din aceasta cunoastere si nu ne va cere sa o memoram. Oricum, asta nu va fi de ajutor. Sa nu ramana nimic in capul nostru din ceea ce citim; sustinerea unei singure intentii e tot ce conteaza. Restul nu e important, chiar si daca uit ceea ce am invatat acum o clipa. E esential sa nu uitam niciodata de obiectiv si de atitudinea corecta fata de studii.

Din partea a 3-a a Lectiei zilnice de Kabbalah 27.06.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: