Cand Va Pasi Profetul Pe Varful Muntilor?

Baal HaSulam, „Shofar Mesia:” Reevelarea Cabalei catre toate natiunile este revelarea lui Eliyahu (Ilie). Si asta s-a spus despre profetul Eliyahu, pentru ca dezvaluirea sectretelor Torei se refera intotdeauna la „dezvaluirea lui Eliyahu.” Este cum au spus, „Sa se odihneasca pana vine Ilie,” si astfel, „ Tishbi va raspunde intrebarilor si probelemelor.” De aceea, ei au spus ca, cu trei zile (o sugestie cunoscuta) inainte de venirea lui Mesia, Ilie va pasi pe varful muntilor si va sufla dintr-un corn mare, etc.

Inseamna asta ca noi nu ar trebui sa diseminam intelepciunea Cabala? Va veni cineva si va suna dintr-un corn iar intreaga lume se va trezi dintr-o data? Poate o anume forta sa descinda asupra noastra? Dar daca facem ceva ce nu ar trebui? Dar daca in loc sa corectam, corupem?

De fapt, trebuie sa facem totul pentru a disemina. Acest succes este numit „revelarea lui Eliyahu.” Daca intelepciunea Cabala se imprastie in lume, chiar daca la diferite niveluri de intelegere, acesta va fi un semn ca am ajuns la cele „trei zile dinaintea venirii lui Mesia.”

La sta ar trebui sa aspiram, dar depinde de unitatea dintre noi, de cat de puternica este conexiunea dintre noi. Noi trebuie sa convertim mesajul pentru intreaga lume prin legaturile dintre suflete si prin mediul exterior.

Nu conteaza cum primesc oamenii asta, bine sau rau. Cel mai important lucru este de a disemina astfel incat oamenii sa stie ca oamenii lui Israel au o intelepciune speciala care are ca scop corectrea lumii. In final, va fi acceptata.

Intrebare: Si atunci, de ce ezitam si nu transmitem mesajul clar despre remediul de care are nevoie lumea? Explicatiile partiale, treptate prelungesc doar timpul si pot complica tranzitia catre cunoasterea Cabalista. De ce ar trebui sa ne blocam cand nu mai este timp?

Raspuns: Adevarat. De ce nu ar trebui sa ne intoarcem direct la poporul Evreu? Prieteni, noi apartinem natiunii lui Israel, ceea ce inseamna ca ne indreptam direct catre Creator, Yashar El.

Noi trebuie sa ne conectam la „natiunile lumii” cu Creatorul- aceia care nu stiu nimic si nu vor sa stie si nu vor gasi nimic intr-un loc indepartat. Deci, lasati-va pe voi si aveti grija de ei!

Insa, cine va avea grija de ei? Este o intrebare buna deoarece persoana trebuie sa se gandeasca inainte sa actioneze. Eu vreau sa aduc multumire Creatorului aducand natiunile lumii mai aproape de El pentru ca El a vrut sa le dea mai intai metoda corectiei.

Insa, avem nevoie de puterea de a-i aduce aproape de El. Noi suntem mesagerii; suntem legatura. Deci, cum ne putem indeplini misiunea? Pentru asta, avem nevoie de forta spirituala, trebuie mai intai sa ne conectam.

Trebuie sa fim recunoscatori de fiecare data cand Creatorul ne ingaduie asta, sa ne conectam, pentru a ne indeplini misiunea si de a aduce natiunile lumii mai aproape de El. Prin asta ii aducem multumire Lui.

Aceasta este ironia: El ne iubeste pentru rolul nostru si iubeste natiunile pentru apropierea lor. Ele sunt adevaratele vase pentru primirea abundentei. Noi suntem mai aproape de Creator in timpul indeplinirii misiunii noastre pe cand, la sfarsitul corectiei cand totul va deveni un intreg, cele mai mari si mai crude natiuni ale lumii vor revela cea mai mare Lumina si vor ajunge la cea mai puternica adeziune.

Din partea a 4 a Lectiei Zilnice de Cabala 09/09/2012, “ Shofar Mesia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: