Cand vom rupe vraja care este viata noastra?

Intreaga noastra viata este o vraja, o mare amagire. Dorinta egoista ne manipuleaza in mod constant, fortandu-ne sa muncim pentru ea. Intre timp, noi suntem indragostiti de aceasta dorinta impura a noastra si ,de fapt, dorim sa fim amagiti de ea.

Ne minte in legatura cu sfarsitul drumului nostru, promitandu-ne placere si Lumina cand ajungem acolo. Si, de-a lungul drumului, pare ca primim un fel de placere. Chiar daca nu avem altceva decat promisiuni desarte, ne bucuram de ele. Ne gandim la ce urmeaza sa castigam si incepem sa simtim ca si cum am avea deja asta in prezent. Primim scantei de placere si ele ne dau speranta.

Oricum, nu exista Lumina in spatele acestor scantei pentru ca Lumina  nu coboara mai jos de Parsa, granita care separa Lumea Atzilut. Lumina straluceste pentru noi de acolo si trezeste aceste scantei, facandu-ne sa speram ca vom primi Lumina. Si asta continua prin toate vietile noastre.

Desi suntem mereu dezamagiti si nu vedem niciodata vreo Lumina, doar scantei, nu avem nicio alta alternative decat sa le cautam in continuare pentru a simti placere. Speram sa ne bucuram primind ceva mai multi bani, faima, putere, cunoastere, mancare si sex. Si astfel, suntem mereu pe drum, cu toate sperantele noastre atintite spre viitor. Dar, din moment ce Lumina ar trebui sa vina la scanteie si fiindca ea nu vine, totul dispare imediat.

Asta inseamna munca dorintei egoiste: sa ne atraga prin promisiuni de placere, facandu-ne sa o dorim mereu si sa fim mereu pe drum, crezand ca ne simtim bine. Dar nu atingem niciodata adevarata placere. Obtinem doar dezamagiri si totul dispare.

In lumea materiala intreaga viata a unei persone se bazeaza pe sperante pentru viitor si ea presupune ca asta inseamna fericire. Crede ca tot felul de placeri egoiste o asteapta in cale si incearca sa nu se gandeasca la intunericul si moartea care i se pregateste.

Oricum, umanitatea s-a dezvoltat azi la un nivel in care incepe sa inteleaga ca promisiunile egoiste sunt nefondate. Insa, in acest caz, ce avem de facut? De altfel, nu mai putem continua sa traim doar sperand! Nu mai credem in socialism sau intr-un viitor minunat in care toti vor fi fericiti.

Drept rezultat, depresia si dezamagirea au devenit foarte obisnuite, caci, trebuie sa traim intr-un fel. Ca rezultat, oamenii au inceput sa se minta pe ei insisi inca si mai mult. Ei intra voit intr-o stare de betie apatica , ca sa se forteze sa creada. Toate canalele de mass media lucreaza pentru asta, este o vraja universala care este sustinuta de societate.

Asta va continua pana cand minciuna va atinge punctul de rupture, dincolo de care nu va mai fi posibil sa inaintam.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: