Cand vor primi raspuns rugaciunile noastre?

Orice concepte care exista in lume sunt impartite in gradele HaVaYaH (Y-I-Iud), in conformitate cu cele patru faze ale Luminii directe – in oricare calitate, influenta, definitie si in oricare categorie. Aceasta separare poate fi raspandita in toata realitatea:

· Fazele 0-1-2-3-4 – Shoresh-Alef-Bet-Ghimel-Dalet,
· HaVaYaH – inclinatia literei Iud – Iud-Hei-Vav-Hei,
· Sfirot – Keter-Hochma-Bina-Zeir Anpin-Malchut,
· Simturi – vedere-auz-miros-gust-pipait,
· Partzufim – Galgalta-AB-SAG-MA-BON,
· Lumile – Adam Kadmon-Atzilut-Beria-Yetzira-Assiya,
· Luminile – Iehida-Haia-Neshama-Ruah-Nefesh,
· Cele patru elemente naturale – foc-aer-apa-pamant….

Rugaciunea noastra ar trebui sa fie mereu generalizata: o rugaciune a societatii, pentru societate, o rugaciune a celor multi. Ar trebui sa contina toate nivelele, toate gradele, o HaVaYaH deplina. Daca o persoana doar striga pentru ceva, asta nu e rugaciune. Cererea sa ar trebui sa contina intelegerea si senzatia sa, trecutul, prezentul si viitorul. Daca face o cerere exact in acest fel, atunci rugaciunea sa va fi cu adevarat bine gandita si desavarsita si va fi rasplatita cu un raspuns.

Cartea lui Baal HaSulam, Beit Shaar HaKavanot-Portile Casei Intentiilor prezinta exact aceasta abordare generala, o viziune globala a creatiei si a intregii realitati. In loc sa patrunda detalii mici, individuale, ea explica cum sa fie unite acestea. Talmud Eser Sfirot-Studiul  celor Zece Sfirot este o analiza, in care ceea ce este comun, obisnuit este rupt in bucati si Beit Shaar HaKavanot este o sinteza, in care bucatile se unesc intr-un intreg.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed