Capul unei fiinte umane trebuie sa fie mai sus decat corpul

Am depus destula munca de-a lungul istoriei pentru a revela raul; acum este cel mai bun moment pentru a revela leacul: maretia unitatii si a ridicarii deasupra lumii materiale. Insa, pentru a face asta, trebuie sa ne dam seama ca nu exista ceva mai inalt decat scopul nostru spiritual si intreaga noastra dezvoltare anterioara a fost tintita exact spre asta.

Toate problemele din viata noastra vin de la Creator pentru  a ne obliga sa iesim din stadiul nostru animat. In aceasta lume nu suntem diferiti de animale, capul lor este la acelasi nivel ca si corpul. La ce se gandeste capul meu? Se gandeste doar la corp si asa, capul si corpul sunt la acelasi nivel. Deci, eu sunt o persoana sau un animal care merge in doua picioare? Facand toate aceste diferente, ne apropiem tot mai mult de scop, fiindca intelegem tot mai bine ceea ce ne lipseste.

“Nu este altcineva in afara Lui” si trebuie sa-I gasesc justificare pentru ca tot ce se intampla este pentru avansarea mea catre scop. Ce este important pentru mine este sa devin o fiinta umana, in loc sa raman un animal. Asta se poate intampla doar daca imi inalt capul mai sus si prin asta am nevoie de forta Creatorului, care controleaza natura mea. Altfel, raman in propriul egoism.

De aceea Creatorul imi trimite mereu necazuri, ca sa pot scapa de rau! El ma impinge, ajutandu-ma sa ma inalt! Altfel, nu mi-as dori niciodata sa devin o fiinta umana, o creatura eterna si perfecta. As continua, pur si simplu, sa fiu subjugat de iubirea de sine, ca sa trec, intr-un fel, de cei 70 de ani care mi s-au dat, conform principiului “ Sa bem si sa ne bucuram azi, caci maine vom muri”.

In loc de asta, nu imi dau niciun moment de ragaz si imi trimit mereu necazuri care ma fac sa ma gandesc ce trebuie sa fac in privinta lipsei de speranta. In acest punct, stiinta Kabbalah se dezvaluie si explica faptul ca detinem toate mijloacele (grupul, profesorul si cartile ) pentru a avansa. Nu fii fatalist – straduieste-te pentru corectare si te vei ridica la o stare minunata.

In esenta, este ceva usor de atins. Singurul motiv pentru care devine atat de greu pentru noi este ca noi nu vrem sa ne ridicam capul din procesul de hranire. Ne este teama sa ne indepartam de asta, sa ne indepartam de stomac. Oricum, azi suntem fortati de criza globala, care ne loveste, obligandu-ne sa facem asta. Modul de gandire al oamenilor se schimba, desi asta cere timp pentru a misca o asemenea masa imensa de oameni.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed