Care este cerinta corecta

Intrebare: Cum pot fi sigur daca cerinta mea este corecta si ca ea este orintata spre corectare?

Raspunsul meu: Daca o persoana studiaza impreuna cu noi, intentiile sale sunt corectate continuu, una dupa alta, iar ele se unesc. Este ca o corectie “virala” care se petrece printre prieteni. Ii dam fiecaruia posibilitatea sa fie corectat deoarece suntem conectati intr-un singur sistem de suflete. Aceasta este cea mai mare corectie dintre toate care sunt posibile.

Prin propriile puteri, omul nu este in stare de nimic, insa daca doreste si incearca sa se uneasca cu altii, aceasta va avea atata efect cat ii va ingadui propriul ego (supranumit Faraonul cu inima impietrita). De aceea omul nu trebuie sa-si faca planuri de unul singur, ca si cum numai prin propriile eforturi ar putea  avea succes. Pe contul sau nimeni nu va reusi sa se corecteze si nici sa isi evalueze in mod corect intentia.

Trebuie sa invatam modul de imbinare, sa simtim unificarea noastra prin studiu, si sa aspiram la a invata ca un om cu o singura inima, pentru a atrage Lumina care ne inconjoara.

Fiecare lectie ofera oportunitatea unirii si atrage Lumina care Reformeaza, si astfel fiecare lectie este asemeni primirii Torei le poalele Muntelui Sinai. La urma urmei avem nevoie sa primim Tora, ea este Lumina care Reformeaza. Dupa cum este scris Am creat inclinatia rea si am creat Torah ca mijloc de corectare. De aceea ne aflam la poalele Muntelui Sinai de fiecare data. Primind Torah, Lumina care Reformeaza, suntem ca omul care are o singura inima.

Planurile individualiste nu sunt aplicabile; succesul depinde de fiecare in parte, fiecare cu abilitatea lui, unind conditiile cu care am fost inzestrati de Sus. Succesul depinde de eforturile noastre unite care ne vin de jos. De aceea nevoia ne apasa obositor si continuu. Drept rezultat efortul nostru se va acumula tot mai mult si pana la urma a apare revelatia.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: