“Care este diferența dintre Cabala și învățăturile orientale?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este diferența dintre Cabala și învățăturile orientale?

Există peste 4.000 de religii și credințe în lume. Principalele religii provin de la Avraam, care a trăit în vechiul Babilon cu aproape 3.500 de ani în urmă.

Avraam a predat metoda, înțelepciunea Cabalei, unui grup mic pe care l-a numit „poporul lui Israel”. De asemenea, a dat daruri, sau alte forme de credință, restului oamenilor. Tora afirmă că Avraam a dat daruri copiilor concubinelor sale și le-a trimis către est, unde aceste metode ajung până la noi.

Diferența este că metoda lui Avraam are capacitatea de a corecta o persoană, ceva ce nu există în nicio altă metodă.

Cabala ne oferă capacitatea de a atrage spre noi forța pozitivă, care este ascunsă în natură și care ne va corecta ura unul față de celălalt, acoperind-o cu iubire.

Forța pozitivă se adaugă naturii noastre egoiste și atunci posedăm două forțe. Încorporarea lor ne face posibil lucrul cu ele, să ne dezvoltăm prin redirecționarea dorințelor noastre îndreptate spre sine într-o direcție de conexiune pozitivă cu ceilalți și să descoperim o formă suplimentară de realitate, care este în afara noastră.

Fizica modernă discută despre existența unei astfel de realități. În afară de univers, adică de lumea pe care o percepem acum, există și alte forme de realitate.

Înțelepciunea Cabalei ne face posibilă depășirea limitelor lumii noastre și să intrăm în percepția lumilor superioare.

În alte metode nu avem astfel de posibilități, deoarece ele nu oferă acces la forța pe care o putem atrage prin studiu, care ne oferă capacitatea de a face o astfel de descoperire. În înțelepciunea Cabalei, o astfel de forță este numită „Lumina Reformatoare”. Adică, unicitatea înțelepciunii Cabalei este că ne permite să atragem această forță care corectează natura noastră egoistă, ridicându-ne deasupra ei la o natură opusă, a iubirii și dăruirii, în timp ce trăim în lumea noastră. Așa cum este descris în textele cabaliste, „Îți vei vedea lumea în timpul vieții” (Berachot 17a).

Bazat pe o discuție „Scurte poveşti” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 22 octombrie 2014. Scrisă/editată de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: