Carnetul de sofer pentru controlul vietii

Fiecare persoana e lucratorul Creatorului, desi nu stie sau nu simte asta. Sa presupunem ca masina voastra are un motor care o face sa mearga inainte. De fapt, Creatorul o deplaseaza, impulsionandu-va prin suferinta de la spate si ademenindu-va prin placere, in fata. Ca urmare, masina voastra merge inainte, indiferent daca voi vreti sau nu, fugind de suferinta in directia placerii.

Insa vine un moment cand obtineti un jeep, pe care Creatorul nu il misca. Trebuie sa Ii cereti voi sa va porneasca motorul. Iar cand primiti de la El o forta, puteti sa va deplasati din locul in care sunteti numai in masura in care Ii cereti Lui. Cu alte cuvinte, voi si cu El lucrati in parteneriat.


Initial, nu stiati incotro mergeti sau in ce scop. Mergeati inainte, pur si simplu, fara sa va ganditi. Ati trait multe vieti in acest mod inconstient. Ati mers inainte, dar numai ca un animal care fuge de lovituri. E scris ca o astfel de viata e o existenta ca de animal, adica nu stiti de unde va vin dorintele si de ce actionati in modul in care actionati. Toti oamenii traiesc in acest fel, deocamdata.

Insa apoi primiti punctul din inima si apare o conexiune cu Conducatorul. Incepeti sa Ii cereti in mod constient sa va duca inainte. Acum vreti sa aflati care este calea si sa atingeti obiectivul, in loc doar sa scapati de suferinta si sa primiti placere. Acum va intereseaza adevarul. Obiectivul acesta nu are legatura cu placerea; ceea ce conteaza e ca el e adevarul. Deocamdata, sunteti pusi in miscare de o minciuna. Ca urmare, cereti sa vi se dea forta Luminii, ca sa puteti sa inaintati catre adevar in ciuda senzatiilor voastre.

O persoana vine sa studieze, astfel parasind inaintarea de la amar la dulce si patrunde in miscarea de la falsitate la adevar. In ciuda senzatiilor sale, ea se deplaseaza de la consideratii ale sentimentelor la consideratii ale mintii.

Insa e nevoie de timp pana ce ea porneste masina, iar aceasta incepe sa se miste. De asemenea, mai trebuie si sa treaca testul si sa obtina un carnet de sofer. Asta se numeste perioada de pregatire, care dureaza pana ce puteti, in sfarsit, sa va asezati in masina si sa mergeti.

Din partea a 4-a la Lectia zilnica de Cabala, 13.07.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: