Castig dublu sau pierdere dubla

Sa primim placere in dorintele noastre de daruire este complet diferit decat sa primim in mod egoist. Mai intai avem nevoie sa dobandim un ecran anti-egoist, apoi sa atragem placere, sa o rejectam de dragul Gazdei si, in final, sa castigam capacitatea de a primi placere pentru a-L delecta pe El. In acest fel primim dublu. Primim senzatia placerii in noi si, cel mai important, senzatia maretiei Gazdei. Maretia Sa este infinita si depinde numai de masura valorizarii ei, in ochii nostri.

Raportul dintre placerea primita din implinirea directa si placerea primita din cunoasterea valorii Daruitorului este aceea cu care noi suntem de acord sa o primim de la El, in mod simbolic; este doar o mica samanta, o picatura care abia defineste un punct de contact. Totusi, maretia Lui este in ochii nostri, adica noi marim acest punct la o valoare infinita.

De aceea, pacatosii pierd dublu si cei drepti castiga dublu primind intreaga Lume a Infinitului, numai pentru ca ei poseda un ecran. Daca avem o sursa de energie, asta presupunand doua forte opuse plus si minus, atunci putem pune in miscare un dispozitiv care functioneaza in mod folositor. Dar daca incercam sa conectam aceste doua forte opuse, fara acest dispozitiv, se va intampla un scurtcircuit intre ele.

Daca dorim implinire, atunci trebuie sa gasim calea corecta de a ne conecta cu Creatorul, ceea ce se numeste un ecran, dispozitivul care aduce beneficii altora. In acest caz, toata Lumina va trece prin noi in jos, la ceilalti, si noi ne vom simti ca si sursa, ca si Creatorul.

Daca folosim vasul daruirii, vom simti urmatoarele: 1) placere in noi insine, 2) placere in El si 3) placere venind de la El, adica noi, simultan vom fi in trecut, prezent si viitor, inveliti in toata placerea existenta, toata Lumina Lumii Infinitului. Aceasta va sterge senzatia de timp, miscare si spatiu.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 6.08.10, Invatatura Cabalei si Esenta ei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: