Ce aduce multumire in viata?

Astazi oamenii sunt din ce in ce mai ingrijorati de bunastarea lor. In fond, fiecare persoana din lume poate avea tot cea ce isi doreste, insa nu este capabila sa dobandeasca asta. Chiar si cel mai bogat si puteric om nu simte ca poate fi in siguranta si implinit prin iubirea colectiva: garantia reciproca. Acest lucru poate avea loc numai daca avem grija unii de altii.

Omenirea creda ca bunastarea materiala o va satisface, insa visul American, societatea de consum, s-a ruinat pe sine. Am ajuns in punctul in care trebuie sa ne schimbam atitudinea fata de viata. Senzatia de bunatate, pace si implinire nu este definita de posesiile naostre. Nu putem fi multumiti oricum.

Adevarata implinire va putea deveni posibila doar atunci cand Lumina va circula printre noi. Insa pentru a ajunge la aceasta, trebuie sa ii deshidem calea prin grija reciproca unii pentru altii. In timp ce ne gandim la ceilalti, deblocam acest sistem, si prin aceasta implinirea ii va umple atat pe ei cat si pe mine. Avem nevoie de aceasta implinire pentru a realiza Arvut (garantia reciproca) pentru ca astfel sa incepem sa ne preocupam despre felul in care sa il completam pe Creator.

La inceput, ne gandim ca efortul exercitat ne va face sa ne simtim bine. Si doar in momentul in care toti vor incepe sa se gandeasca la ceilalti, anulandu-si propriul egoism, atunci intentia noastra se va chimba in altruism. Astfel, de la Lo Lishma ajungem la Lishma, pe masura realizarii garantiei reciproce.

Din Lectia zilnica de Cabala 08.10.2010, Arvut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: